Park Avenue: Money, Power and the American Dream

Trei chestii misto la documentarul asta stangisto - middle classisto - sindicalisto - crestinesc. Prima: harta cu Park Avenue care se intinde intr-o ironie surda de la imobilele din Manahattan in care se lafaie in zeci de camere stabii planetei pana in Bronx-ul cu somaj la 19% unde se traieste hiperinghesuit. Ar fi fost mult mai usor, mai ieftin si mai de efect pentru Nolan si al sau Dark Knight Rises.    


A doua: experimentul socio-psihologic in care unuia dintre celor doi jucatori de Monopoly i se dau mai multi bani, mult mai multi din start, i se platesc sume duble la trecerea de start si i se permite sa dea cu ambele zaruri, in vreme ce adversarul nu are voie sa arunce decat unul. Cum se comporta jucatorii? Pe baza acestor indicii, deloc greu de decodat, nu e greu sa intelegi de ce arata prezentul asa si nici sa-ti imaginezi viitorul.  

A treia: un citat simpatic.

Just because you're rich doesn't make you smart. Just because you're rich doesn't make you cultured. Just because you're rich doesn't make you refined. Being rich means... you're rich. Some rich people are just dicks.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal