Box office Romania 26 noiembrie - 2 decembrie 2012

Box office Romania 26 noiembrie-2 decembrie 2012

Top 3

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2  192k$
Cloud Atlas 172k$
Rise of the Guardians 135k$

Estimarile de saptamana trecuta au iesit si n-au iesit. Picioarele scurte ale finalului Twilight Saga se vad din plin: inca primul in top incasari, dar respirand greu. Cloud Atlas-ul e foarte aproape dupa un weekend cu o cadere de doar 15%, o performanta foarte buna. Pe 3 se ridica animatia Rise of the Guardians. Estimarea mea maxima de 90 de mii de dolari a fost batuta bine. E ceva vreme de cand nu am mai vazut 3 filme cu incasari saptamanale peste 100 de mii fiecare.  Stolen-ul lui Cage a aterizat acolo unde il asteptam. A incasat 68 de mii fix intre cele 55 si 75 estimate de mine, Red Lights se apropie cu 37 de mii incasati de limita inferioara de 45 de mii in care il vedeam, iar Hasta la Vista, prezent in doar 8 screen-uri e departe de cele 8 mii imaginate de mine - doar 3 si jumatate incasate.

Ce vine saptamana viitoare?

4 titluri de interes, dar niciunul cu adevarat de forta pentru box office-ul local:

The Man with the Iron Fists. Proiectul lui RZA (scenarist, regizor, actor, producator). La o aruncatura de ochi: violenta in stilul lui Tarantino fara personajele, intamplarile si dialogurile lui Tarantino. Multe nume in distributie, ceva promovare, dar intr-o mare de titluri greu de crezut ca va misca cu adevarat. Estimarea mea: intre 50 si 70 de mii de dolari la debut.

Playing for Keeps. Comedy romance cu nume grele - Butler, Thurman, Quaid, Zeta-Jones... bla-bla. Drum liber pe nisa sa, un pic de promovare. Estimarea mea: intre 85 si 105 mii de dolari in primu lweekend.

The Words. Drama romance cu ochii albastri ai domnului Cooper, Zoe Saldana si again Dennis Quaid. Parca un pic mai pretentios ca poveste, desi critica nu l-a crutat (metascore-ul zice 37%), un pic de promovare. Intr-o batalie de weekend cu Playing for Keeps cred ca vine pe locul 2. Estimarea mea: intre 40 si 60 de mii de dolari.

Holy Motors. Excelent cotat de critica de film, va avea o prezenta redusa ca numar de screen-uri, dar o nisa de cinefili hard-core va merge sa-l vada. Estimarea mea: intre 10 si 15 mii de dolari.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus