Analiza box office Romania 6-12 august

Analiza box office Romania 6-12 august

Top 3

TKDR                 164k $
Ice Age 4             147k $
Total Recall          135k $

Dark Knight Rises se linisteste as expected, dar ramane lider. Are strans un total de aproape 740k $ in trei saptamani. Avengers avea 949k $ din acelasi numar de saptamani. Ice Age ia ultima portie santoasa din incasari, de saptamana viitoare intra (in sfarsit) in full Brave-ul celor de la Pixar. Copii si familiile vor avea o noua destinatie. Pe 3 in aceasta saptamana vine remake-ul la Total Recall si abia pe 4 The Bourne Legacy. Predictia mea ca cele doua se vor taia reciproc a fost corecta, dar ordinea nu mi-a iesit. Am dat Bourne-ul deasupra lui Total Recall.

De ce n-a iesit? Habar n-aveam in cate ecrane va ajunge fiecare din ele. Total Recall a avut 42 de ecrane, in vreme ce noul Bourne doar 34. Chiar si asa productivitatea lui Farrell per screen a fost un pic mai buna decat a lui Renner: undeva la 3.200 $/screen fata de 2800$/screen.

In schimb cele doua filme insumate ca incasari au adus in jur de 232k $, aproape de treapta superioara a estimarii mele (200k).

Ce filme vin in weekend?

E evident ca Brave - animatia celor de la Pixar despre o printesa cu arc si par roscat - e premiera saptamanii. Estimarea mea: locul 1. Incasari? Pai Ice Age 4 a debutat cu 330k $, Madagascar 3 cu 258k $. 3D, august luna concediilor, Brave n-are brand, dar a avut promovare serioasa si o sa capete un word of mouth bun... Intre 200 si 230k $. 

A doua premiera este That's My Boy-ul lui Adam Sandler. Huiduit peste ocean si cam nepromovat pe la noi. Dar... daca o porcarie absoluta ca Jack and Jill la final de 2011 a avut 83 de mii de spectatori (28 de mii la lansare), e cam evident ca romanu' inca pune botul si banii la umorul din ce in ce mai (de)cazut al comicului. Deci incasari intre 110 si 140 de mii de dolari, ar putea si mai mult dar cred ca piata a devenit brusc hiperaglomerata.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal