Analiza box office Romania 30 iulie - 5 august

Analiza box office Romania 30 iulie - 5 august

Top 3

TDKR            296k $
Ice Age 4       150k $
Magic Mike   un pic sub 50k $

Ordinea am intuit-o corect saptamana trecuta. Nici nu era greu intr-o piata linistita si simpla.

Dark Knight Rises-ul in Romania, e clar, nu va atinge incasarile lui Ice Age 4. A ajuns la 567k $ in primele sale 2 saptamani, dar de aici incolo urmeaza declinul.

 Ice Age 4 va trece saptamana viitoare de pragul unui milion si jumatate de dolari scosi in RO si pana la sosirea eroinei din Brave are inca o paine de mancat.

Batalia incasarilor dintre TKDR si The Avengers va fi una stransa. La doua saptamani de la lansarea in RO Avengers avea mai putini spectatori (116 mii vs. 127 cat are TDKR), dar facuse semnificativ mai multi bani - 700 de mii de dolari versus 567. De ce? Pentru ca pretul unui bilet la Avengers in 3D e semnificativ mai mare decat in 2D la TDKR. Iar in Romania nu exista decat un singur Imax unde TKDR a putut recupera ceva. In plus in vara cinematografele incearca sa atraga clientela cu preturi topite de canicula. Asta pare sa fie destinul lui TDKR in RO: mai multi spectatori decat Avengers, dar incasari mai mici. Ambele raman insa mult in urma lui Ice Age 4, franciza animata, cu priza la toata familia si vizionari in 3D.

Pentru Magic Mike estimasem incasari intre 70 si 90 de mii de dolari. A incasat doar 50 de mii, semn ca am supralicitat prezenta feminina in cinema pentru un titlu promovat cu jos textila de pe corpurile lucrate ale lui Tatum si McConaughey. Sau poate pur si simplu vara asta e deja prea fierbinte. S-a gandit cineva ca sequel-ul Magic Mike (deja fluturat in vant) sa fie de Craciun? Merry Strippin' Christmas!

Ce filme vin in weekend?

Linistea la box office-ul local va fi tulburata in weekend de 2 titluri de actiune. The Bourne Legacy cu Renner mostenind locul lui Damon si remake-ul lui Total Recall cu Colin Farrell impartind ecranul cu Beckinsale si Biel. Problema celor doua titluri e ca se anuleaza reciproc. Amandoua vin pe directia action, unul cu iz de spionaj, celalalt sf. Ambele au un brand mostenit din spate. Trilogia lui Bourne are fani, la fel si vechitura cu Schwartzie si Stone. Ambele au nume pe afis, nu insa un superstar care sa le garanteze suprematia. Total Recall are un dezavantaj mic fiindca a fost vazut pe-afara, a luat note mici la critica si lumea nu s-a inghesuit sa-l vada, dar si un avantaj mic fiindca l-am simtit mai prezent in promovarea in cinema.

Estimarea mea: fiecare dintre ele scoate intre 75 si 100 de mii de dolari, cu Bourne deasupra. Probabil ca sunt iarasi supra, vedem...


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal