Analiza box office Romania 2-8 iulie

Analiza box office Romania 2-8 iulie

Top 3

Ice Age 4                 317k $
Madagascar 3          90k $
Prometheus             51k $

Asa cum il asteptam in analiza saptamanii trecute Ice Age 4 se incoroneaza fara drept de apel rege la box office-ul autohton. De data asta am fost foarte aproape cu predictia facuta vizavi de incasari. L-am estimat intre 320 si 350 de mii de dolari si a scos la limita inferioara, 317. Pare-se ca vacantele si concediile isi spun cuvantul pentru ca box office-ul total al saptamanii de 641 de mii de dolari e mult mai mic decat ce estimasem eu - undeva la 800 de mii de dolari.

Alte premiere in weekend

Niciuna inafara lui Ice Age 4.

Ce filme vin in weekend

The Amazing Spider-Man. Iesit deja pe piete straine si repurtand succese de incasari, reboot-ul Omului Paianjen poposeste si pe la noi. Spiderman 3 a rulat in 2007 deci cifrele de atunci pot fi privite doar in raport cu performantele altor filme de top din acel an. Clar Amazing Spider-man-ul are de partea lui brandul, promovarea puternica si insistenta, buzz-ul creat pe afara. Parca totusi nu-l ajuta numele de pe afis - Andrew Garfield si Emma Stone suna mai putin comercial decat Tobey & Kirsten. Nici Ice Age 4 in a doua saptamana nu-i va face viata usoara. Totusi filmul intra in 3D deci biletul va fi un pic mai scump de unde rezulta incasari mai mari. Estimarea mea: intre 180 de mii si 220 de mii de dolari.

Seeking a Friend For the End of the World. Comedia cu un aer offbeat cu Steve Carell e un semn de intrebare mare pentru box office-ul nostru. Actorul are o cota, dar premiza si trailerul nu cred ca vor convinge mainstream-ul. Prins intre animatia din Epoca de Gheata si manevrele Omului Paianjen, ma astept ca Seeking a Friend... sa nu stranga prea mult cash. Estimarea mea pentru debut: intre 40 si 60 de mii dolari.

Oslo, 31 august. Castigatorul de la TIFF 2012 ajunge in cateva ecrane, ce-i drept nu foarte multe. Statutul castigat la Cluj va atrage cateva maini de spectatori, dar incasarile vor fi minime. Estimarea mea: 2-3 mii de doloari.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus