Analiza box office Romania 11-17 iunie

Analiza box office Romania 11-17 iunie

Top 3

Madagascar 3 (in 2D, 3D, engleza si dublat) se aseaza, cum era de asteptat confortabil pe primul loc al saptamanii. 255 de mii de dolari. Pana la Ice Age 4, adresat aceluiasi public si programat pentru 6 iulie, Alex, Marty, Gloria & Melman au toate sansele sa capteze interesul familistilor. La ce titluri se lanseaza in acest weekend e sigur ca Madagascar 3 va fi lider si in a doua lui saptamana in Romania, iar la totale are sanse reale sa treaca de 1 milion de dolari*.

* Iau milionul de dolari ca un reper pentru ce inseamna hit in Romania. In 2011 au fost 10 titluri in Romania care au strans suma in 8 saptamani de proiectie.

Madagascar 3

Prometheus cade pe locul 2 in a doua lui saptamana in Romania si incaseaza in jurul a 207 mii de dolari. Caderea din al doilea weekend vs. primul e de 55%, maricica, semn ca revenirea lui Ridley Scott la SF isi va eroda rapid publicul in cinematografele noastre. Sanse aproape nule sa treaca de bariera milionului, a strans peste 400 de mii pana acum. Avand in vedere titlurile care intra in acest weekend, Prometheus are insa toate sansele sa ramana pe aceeasi pozitie saptamana viitoare.

Men in Black 3D, la a patra saptamana in cinematografele noastre si lider vreme de doua saptamani consecutive la lansare, ajunge pe locul 3 cu incasari de 100 de mii de dolari. Brand power-ul lui Will Smith, unul din cele mai puternice nume la box office-ul romanesc, si amintirile unei francize de succes de la granita anilor 2000 au adus pana acum incasari totale de 688 de mii de dolari la noi, in acelasi trend cu incasarile internationale solide.

Au (mai) debutat in acest weekend in cinematografe:

How I Spent My Summer Vacation. Incasari modeste de 18 mii de dolari pentru un film care a trecut pe sub radare, co-scris, produs si jucat de Mel Gibson.

Piranha 3DD. Incasari de 11 mii de dolari pentru un titlu care nu a convins nici amatorii pestilor ucigasi sa faca o vizita in cinematografe.




Ce filme vin in weekend:

Rock of Ages. Musical vandut cu Tom Cruise la bustul gol. Flop peste Ocean la lansare. Filmul are sanse infime sa aduca un public numeros la noi in cinema. Grosul romanilor  nu se da in vant dupa musical-uri indiferent cat de multe nume mari sunt inghesuite pe afis. Predictie: incasari de 40 de mii de dolari si nicio sansa la primele 3 locuri in top saptamana viitoare.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Fara nume mari in distributie si cu o poveste intunecata in nuante fantasy si horror, pelicula semnata de Timur Bekmambetov poate spera la un loc in primele 3 titluri ca incasari. Predictie: incasari de 135 de mii de dolari si locul 3 in topul de next week.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Hot Girls Wanted