Trespass

Nicolas Cage si Nicole Kidman, doua nume de prima mana de la Hollywood, au acceptat rolurile principale in acest thriller domestic de categoria a doua. De ce? La Cage pare simplu. Omul nu e foarte sanatos la cap, cheltuie cu nemiluita deci e usor de momit cu bani si la ce dude a facut... suspiciunile de analfabetism nu sunt deplasate. Nu doar ca pare incapabil sa citeasca un scenariu, dar nici nu a gasit un om pe care sa-l plateasca pentru asta. Cariera lui e de ani buni de zile in balarii cu o singura exceptie notabila care parea sa-l readuca pe drumul unor roluri faine - The Bad Lieutenant: Port of New Orleans.

Pentru Nicole Kidman jena e sensibil mai mare. Cauta de cele mai multe ori roluri care sa o impinga spre premii, iar atunci cand vrea sa se joace de-a altceva isi alege totusi filme cu care sa nu-i fie rusine indiferent ca vorbim de un pic de nationalism australian sau fantasy pentru copii.

Trespass porneste deci la drum cu aceasta distributie grea, dar se poticneste chiar din primele minute. E atat de previzibil, inclusiv in surprizele pe care se chinuie sa le ofere, incat nu poate nicaieri sa depaseasca conditia unui film de categoria a 2-a. E o colectie de situatii pe care le-am mai vazut. Crescendo-ul e ratat, tensiunea se balangane sus-jos prea des si prea rapid, personajele sunt anemice, la un moment dat ajungi sa-ti doresti sa se intample cu adevarat ceva. Nu e de mirare ca filmul n-a iesit in cinematografe decat in cateva tari. E doar un titlu de duzina cu doua nume mari pe afis.

Nicolas Cage si Nicole Kidman in Trespass

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal