Ce am vazut sambata la TIFF

10:00, Arta, My Perestroika.


Un docu rusesc despre viata in vremuri socialiste, glasnost si perestroika, capitalism sub tovarasul Putin. Un aer foarte familiar - am trait variatiuni pe aceeasi tema, un pic de mesaj politic pe care poate nu l-ai fi vrut acolo, dar si cateva filmari din arhiva personala care puncteaza foarte bine istoriile celor cateva destine care s-au intersectat in copilarie. Acum sunt fiecare in alta parte de lume. Bifez: merita vazut.





12:30, Polus Center, Gianni e le Donne.


Comedie italiana simpatica cu un nene painea lui D-zeu de care profita toata lumea, mai ales maica-sa - o nonagenara pe care iti cam vine sa o strangi de gat. Nepretentios, cu un ritm moale, cu un actor principal care mie imi inspira mai degraba un mafiot decat un baiat de treaba, dar amuzant si atat de italienesc incat merita oricand vazut. Bonus: Kitty Cepraga in rolul asistentei bulgaroaice.








15:15, Polus Center, Gatos Viejos.


O babuta care isi cam pierde mintile e in pericol sa-si piarda si casa daca semneaza un act prin care isi lasa fiica, una care le trage pe nas, sa decida asupra viitorului ei. Greu pe start de intrat in stare, dar dinamitat de aparitia personajului fiicei si de interpretarea foarte buna. Final prea familist pentru gustul meu, mai ales pentru cata tensiune acumuleaza la un moment dat. Asa si asa.





17:45, Republica, Incendies.


Cu limba de moarte o mama le incredinteaza copiilor ei misiunea de a-si gasi fratele uitat intr-o lume a razboiului si urii, dar descoperirile lor vor rasturna toate asteptarile si vor soca audienta. Excelent pentru mine. Structura intretaiata, niveluri diferite la care povestea functioneaza, final puternic, interpretare beton.






21:00, Casa de Cultura a Studentilor, Regele pe insula Diavolului


Stellan Skarsgard in rolul directorului de penitenciar juvenil. Si un pusti nou care va face totul pentru ca sa evadeze. Mai dark, cam cliseu, erau replici pe care le rosteam inainte personajelor, final pe jumatate rasuflat. Inteleg totusi ca lumea l-a scorat bine la iesirea din sala. Deh, gusturile...







Revin si cu ce am prins duminica.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal