Inside Job

Documentarul recompensat recent cu Oscar are un gust statut, familiar si amarui. Teoriile, cifrele si explicatiile pe care le avanseaza nu sunt noi sub soare. Fata de Michael Moore si stilul sau bombastic si pe alocuri delicios ironic, Charles Ferguson (autorul unui alt docu despre ocuparea Irakului de administratia Bush) incearca o prezentare meticuloasa si un discurs serios. N-a reusit sa smulga nici doua vorbe de la vreunul din rechinii financiari ai lumii (il exclud pe Soros ca el se baga la o orice aparitie incercand sa manipuleze cumva ceva), iar revolta sa se manifesta intr-o maniera retinut dezolanta. Singurul plus e ca ultimul capitol, cel despre adminstratia Obama - lipsa in cazul altor documentare mai vechi - iti arata cum situatia a ramas aproape neschimbata. Wheels of the bus go round and round, round and...

Comments

Gaurel said…
Elitist demn de o cauza mai buna
m@ri@n said…
Il am pe calculator si ma gandeam sa-l vizionez pe week-end. din ce zici tu nu vine cu nimic nou asa ca s-ar putea sa-l mai aman.
Dan said…
@m@ri@n: daca vrei ceva interesant cauta documentarul Videocracy. E despre imperiul media detinut de Silvio Berlusconi si sunt niste asemanari "simpatice" cu ce se petrece pe la noi.

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus