Top 10 taximetristi in filme (2/2)

# 5
Taxi 1-4
An: 1998-2007

Numele: Sami Naceri
Numele de taximetrist: Daniel Morales

Tipologie: soferul cu vechime


Indicativ: Pus la munca de „le patron” Luc Besson vreme de 4 filme intr-un deceniu, talentatul Daniel face si desface alaturi de politia incompetenta din Marseille. Nu scapa de superioritatea franceza nici nemtii motorizati de BMW, japonezii din Yakuza sau banda criminala a lui Mos Craciun.


#4
Conspiracy Theory
An: 1997

Numele: Mel Gibson
Numele de taximetrist: Jerry Fletcher

Tipologie: paranoicul

Indicativ: Controlul populatiei, servicii secrete, grupuri oculte, cipuri de identificare, cenzura, asasinate, Noua Ordine Mondiala, pana si conspiratii ale conspiratiei… Cam asta bantuie prin capul lui Jerry. Matematic, nici nu e de mirare ca nimereste si una reala.





#3
Fifth Element
An: 1997

Numele: Bruce Willis
Numele de taximetrist: Korben Dallas


Tipologie: taximetristul sf

Indicativ: In viitorul imaginat de Besson taxiul e tot galben. Si incalcarea regulilor inseamna tot suspendarea permisului. Doar ca se circula pe benzi imaginare, suprapuse si iti poate cadea in brate oricand o „supreme being” pe care trebuie s-o ajuti sa salveze omenirea.



#2
Collateral

An: 2004

Numele: Jamie Foxx
Numele de taximetrist: Max

Tipologie: filozoful

Indicativ: L.A. Noapte. Vincent, un hitman, isi face rondul de curatenie pe tura soferului Max. Cei doi sunt prinsi in jocurile mintii imbibate de sange. Cineva trebuie sa iasa deasupra.




#1
Taxi Driver
An: 1976

Numele: Robert De Niro
Numele de taximetrist: Travis Bickle

Tipologie: are you talking to me?

Indicativ: Veteran al razboiului din Vietnam si sufocat de mizeria umana a metropolei new-yorkeze, taximetristul Travis pune mana pe o arma...




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal