Top 10 taximetristi in filme (1/2)

Daca mergi des cu taxiul, ai parte de tot felul de aventuri. Maniaci ai vitezei, aparate de taxat manarite, filozofii intelept - vulgare... Cea mai tare pe care am auzit-o eu zicea asa: „Futi, nu futi, vremea pulii trece”. A zis cineva ca taximetristii bucuresteni sunt usa de biserica? Hai sa vedem ce se gaseste prin lumea filmului.


# 10

Taxi
An: 2004

Numele: Queen Latifah
Numele de taximetrist: Isabelle „Belle” Williams

Tipologia: soferita smechera


Indicativ: Ca sa nu fiu acuzat de nimic incep direct cu o femeie grasa de culoare care da o mana de ajutor organelor legii folosindu-si scula (adica bolidul) si indemanarea. Inainte sa trecem mai departe e de spus ca scenariul americanilor porneste de la franciza franceza.


# 9

Constantine
An: 2005

Numele: Shia Lebeouf
Numele de taximetrist: Chas Kramer

Tipologia: pasionatul de ezoterism

Indicativ: Ar fi putut fi, dar n-a fost sa fie. Cam asta e pe scurt povestea personajului care il insotea in misiunile sale de exorcizare pe cel condamnat sa nu poata merge nici in Rai, nici in Iad. De dragul a cat buchisea, scenaristii i-au acordat totusi lui Chas o scena speciala care n-a prins insa final cut-ul filmului.







# 8

28 Days Later…
An: 2002

Numele: Brendan Gleeson
Numele de taximetrist: Frank

Tipologia: familistul pensionar

Indicativ: Batranelul londonez care nu resimte apocalipsa fiindca o are alaturi pe fata lui isi pune la bataie masinuta neagra si talentul la volan in incercarea de a gasi o insula de umanitate anuntata pe o frecventa radio. Din pacate sfarseste rece pe asfalt dupa ce o picatura de sange infectat ii cade in ochi.




#7

Rush Hour 3
An: 2007

Numele: Yvan Attal
Numele de taximetrist: George (pronuntat Jorj)

Tipologie: visatorul de serviciu

Indicativ: Parizianul ce detesta americanii, dar de fapt ii iubeste in secret – viseaza la meciurile celor de la Lakers, la o cafea semnata Starbucks si un rolisor la Hollywood. Mana de ajutor sigura pentru Jackie Chan si Chris Tucker, asta pana cand nevasta-sa il suna sa-i ordone sa vina acasa la cina. Gaina canta si pe frantuzeste. Daca nu l-ati vazut si nu ma credeti pe cuvant vedeti transformarea aici si aici.



# 6
Indiana Jones and the Temple of Doom

An: 1982


Numele: Jonathan Ke Quan
Numele de taximetrist: Wan „Short Round” Li aka Shortie

Tipologie: pustiul aventurier

Indicativ: Pus la munca la varsta la care altii se joaca in nisip, Shortie conduce un taxi lipindu-si cutii de talpa ca sa ajunga la pedale. Il ajuta pe Dr. Jones sa evadeze dintr-un club din Shanghai, se arunca cu el din avion prin Himalaya si salveaza o droaie de copii cazuti in sclavie in India. Daca vreti sa stiti si mai multe, detalii complete despre personaj gasiti aici.


Urmeaza #5-#1.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal