Orbii si dubioasele

Sondajul cu cel mai cool actor in rol de orb a expirat. A fost o falsa batalie, pentru ca Al Pacino si al sau Frank Slade n-au avut competitor, adjudecandu-si mai mult de jumatate din voturi. E si greu cu sa te pui cu Scent of a Woman - castigator de 5 premii Oscar.


Asa ca am zis sa punem de un sondaj altfel. Frumusetea vinde cel mai bine, dar talentul inca n-a sucombat. Exista actrite care nu arata... ca scoase din reviste, dar apar in zeci de filme, strang carute de premii si aprecierea publicului de peste tot din lume. Si, da, arata... altfel.


Prima propunere e Ling Bai. Chinezoaica renegata de propria patrie pentru rolul din Red Corner, ar putea probabil sa arate ca o fata normala. Doar ca felul in care se imbraca, se machiaza, isi aranjeaza parul... o fac de cele mai multe ori sa apara ca o ciudata.

Urmeaza scotianca Tilda Swinton. Oscarizata deja pentru un rol secundar in Michael Clayton, femeia asta e pur si simplu out of this world. Are niste trasaturi atat de diferite, incat rolurile de tipul ingerului din Constantine i se potrivesc manusa.

Penultima pe lista: Christina Ricci, ratusca cea urata. Fata nascuta sub soarele californian, n-a crescut suficient ca sa joace beach volley, dar talentul a propulsat-o sus si tare in cinematografie unde a lucrat de la filme de categoria grea cum e Monster pana la povesti de copii - in Penelope joaca rolul fetei-porc. Da, are in loc de nas un deosebit rat!

Inchei cu englezoaica Helena Bonham Carter, un talent nemasurat recunoscut de n ori, dar o aparitie... dubioasa. Poate din cauza foarte deselor colaborari cu amicul Tim Burton, nici el vreun model de sanatate mintala, Helena a ajuns sa mi se pare mai degraba inspaimantatoare.



Astept comentarii daca aveti alte variante. Votati pe coloana din stanga.

Comments

gabriel said…
intradevar Helena Bonham Carter pare mai normala atunci cand joaca in filme decat cand are aparitii live iar Christina Ricci chiar deosebita, in toate filmele in care am vazut-o are o naturalete iesita din comun, de restul insa nu prea am ce sa zic nu imi par prea cunoscute si la ora asta nici pofta sa caut pe imdb nu am. o seara faina

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal