The Amazing Race: etapa romaneasca

Asa cum cei de la Top Gear au poposit in Romania, s-au dat pe Transfagarasan si au ramas impresionati, am descoperit involuntar un episod din Amazing Race cu tarisoara noastra draga. E vorba de sezonul 14, episodul 3.

Bref despre AR: Showul castigator de 8 ori al Emmy-ului presupune 11 echipe formate din 2 persoane pe care le leaga o relatie si care alearga de nebune in jurul lumii trecand prin diverse probe concurand pentru premiul final de 1 milion de coco si ferindu-se de ultimul loc in etapa care te trimite acasa.


Episodul romanesc a fost unul bland (ca sa vedeti unul cu adevarat dur cautati-le pe cele cu India). Echipele au luat cuminti taxiurile Fly de la Otopeni si s-au dus spre Lia Manoliu. Un singur taxi i-a lasat pe niste oblici pe santierul viitorului stadion, restul s-au dus unde trebuia. La sala de gimnastica a fost Road Block-ul editiei. Unul dintre coechipieri si-a pus "costumul de Nadia" si a trebuit sa execute cateva elemente de dificultate medie la sol, barna si paralele. Treaba a mers repede pentru majoritatea echipelor, antrenoarea lotului dovedindu-se cam indulgenta.


A urmat o cursa cu taxiul pana la minunata Gara de Nord de unde si-au luat bilete pentru Brasov. Amuzant a fost socul racerilor cand au auzit ca trenul pleaca ... la 6:30 a.m. Deh, asa e cu CFR-ul. Orele de asteptare in gara i-au cam bagat in sperieti pe cei mai slabi de inger. In Brasov echipele au mers la Biserica Neagra unde a aparut a doua proba a editiei - Detour-ul. Intre tigani si vampiri, majoritatea echipelor a ales tiganii. De unde trag concluzia ca le era mai frica de vampiri. La tigani trebuiau sa incarce niste vechituri intr-o caruta, la vampiri trebuiau sa caute un cosciug pe care sa-l deschida ca sa afle urmatorul indiciu.


Amuzant a fost ca tiganii i-au facut o gluma unuia din participanti si i-au ascuns ghiozdanul cu acte si bani lasat nesupravegheat. O mini-lectie foarte valabila. Oblicii au ales treaba cu cosciugul, dar s-au ratacit intr-un mod grav confundand semnul Amazing Race - banda rosie cu margini galbene cu un marcaj romanesc de munte - banda rosie cu margini albe... Finalul a inclus un cantaret la nai, cateva imagini panoramice dragute si o cazare la pensiunea Panoramica. Daca vreti sa vedeti episodul, il gasisti pe youtube cu "amazing race romania".

Comments

Băetu Andrei said…
e demult sezonul acesta. l-au dat la tv prin mai 2009. dar eu l-am vazut pe net, pe youtube. eu si cu fratemiu am fost foarte mahniti ca au pus acea proba cu tiganii, adica in viziunea americanilor (si nu numai) tiganii sunt reprezentativi pentru Romania. Aveau atat de multe chestii pe care le puteau pune ca probe...

Abia se termina sezonul 17 de dat la TV, la americani, pe Dec. e ultimul ep. din sez 17. se gaseste si pe youtube.
Bai Andrei,

Sa aiba trichineloza porcul tau de Craciun. Esti un bou, te apuci sa vorbesti de parca doar tu ai Internet pe lumea asta. Ce relevanta are ca un episod e nou sau vechi? Postul reprezinta o relatare independenta de data aparitiei. Nu toti urmaresc Criminal Minds la 6 ore de la difuzarea pe CBS.

Hai, pofta mare si vizionare placuta la Antena 1. Am auzit ca or sa aibe maraton cu show-uri Dan Negru, favoritele inapoiatilor.

Cu apreciere,
Dodel.

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal