10 cantarete devenite actrite - top 3

#3

Beyonce

Iata a doua texanca in topul meu – for the record statul Texas e mai mare decat Marea Britanie ca suprafata – Beyonce (cu accent pe ultimul e) Giselle Knowles. Crescuta la umbra, mai bine zis in lumina reflectoarelor trupei Destiny’s Child, fata si-a facut curaj si a fugit in lumea muzicala si nu doar alaturi de Jay-Z. Mutare castigatoare pentru ca de curand ea a devenit detinatoarea recordului de artista cu cele mai multe Grammy-uri castigate intr-o singura noapte – 6 bucati.


In lumea filmului Beyonce a debutat in 2001 intr-o afacere all black cu musicalul Carmen: A Hip Hop Opera. Nu tocmai un succes la critica. Au urmat cateva roluri mici in comedii: Austin Powers in Goldmember cu Mike Myers si Pink Panther cu Steve Martin. SI iarasi revenirea pe taramul musicalului – Dreamgirls – piesa de rezistenta in cariera cinematografica a lui Beyonce – film dublu nominalizat la Globurile de Aur. Cea mai recenta aparitie a fost in thrillerul Obsessed (2009) unde Beyonce juca rolul unei neveste inselate, dar sunt sigur ca vom mai auzi de ea.

#2

Cher

Pe numele ei adevarat Cherilyn Sarkisian La Pierre, un soi de Vasilica Andra Ciuciu in varianta californiana, Cher a debutat cu un album muzical in 1965, an in care tovarasul Nicolae Ceausescu devenea prim-secretar al PCR pe meleagurile noastre. Aproape 40 de ani si 26 de albume mai tarziu ea isi incheia cariera muzicala cu un turneu mondial care, la vremea aceea, batea toate recordurile de incasari pentru o artista solo.


Teatrala si energetica, cu o viata personala nabadaioasa si 76 de operatii estetice recunoscute, Cher a atras ca un magnet producatorii de film. A inceput bine in televiziune in anii ’70 si a continuat apoteotic in cinematografie in decada optzecista cu Mask (1985), The Witches of Eastwick (1987) si Moonstruck (1989). Pentru rolul Loreta Castorini din Moonstruck s-a si ales cu o statueta Oscar din partea Academiei. Iar Burlesque-ul care sta sa apara cat de curand, desi miroase un pic a Devil Wears Prada dus in esecul comercial al musicalului, e sansa unui ultim mare rol pentru starleta ajunsa la varsta pensionarii chiar si dupa noile standarde legislative.

#1

Madonna


In Bucuresti avea loc prima editie a festivalului George Enescu, americanii lansau in spatiu Explorer 1, rusii Sputnik 3 si in Bay City, Michigan, venea pe lume Madonna Louise Veronica Ciccone. Era anul de gratie 1958. De atunci si pana acum fata materialista nu a incetat sa aplice ideea reinventarii asupra propriului brand, a facut istorie in muzica, a batut toate recordurile si a inventat altele noi, a facut avere, a scandalizat si socat omenirea.


Regina incontestabila in muzica, Madonna a mers in cinematografie din binisor in rau si in si mai rau. Primita bine de critica la debutul din 1985 cu Desperately Seeking Susan, Madonna a decazut incepand de anul urmator cand aparea pe afisul lui Who’s That Girl. Rolurile urmatoare sunt neimportante si abia in 1996 revine in centrul atentiei cu rolul Evei Peron in Evita. O revenire cat de cat onorabila cu urmari insa dramatice – Madonna vrea mai mult in cinematografie si da chix cu Next Best Thing (2000) si Swept Away (2002) tarandu-l intr-o directie dubioasa si pe, la vremea aceea, sotul ei, Guy Ritchie.

Si un premiu special: ca tot se agita foarte tare Justin Timberlake in speranta unor Oscaruri pentru The Social Network, il gratulez eu cu premiul Mada pentru muzicieni veniti recent in a 7-a arta.

Comments

Mada said…
Daaaaaaaan, unde e premiul special?

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal