10 cantarete devenite actrite (3)

#6

Janet Jackson

Cea mai tanara membra a clanului Jackson, Damita Jo – pe prenumele pe care nu le cunoaste multa lume – a vandut 100 de exemplare worldwide din cele 10 albume muzicale prestate, o cifra cu care nu se pot lauda decat o duzina de soliste pe lumea asta.


In lumea filmului a debutat in 1993 cu rolul unei poetese afro-americane in Poetic Justice. Apoi a prins drag de profesorul Klump in a doua parte din Nutty Proffesor, iar cel mai recent s-a asociat cu Tyler Perry – locul 7 pe lista EW in materie de brains in Hollywood, si a jucat rolul Patricei in Why Did I Get Married? si Why Did I Get Mrried Too?. Good looks si alegeri rezonabile o tin pe linia de plutire.

#5

Mariah Carey


New yorkeza din Long Island sau Maria de la Carei cum era luata la misto pe la noi a beneficiat de o voce care putea sa duca 5 octave. Cu talentul asta l-a intors din drum pe nea Mottola. Zice-se ca omul a renuntat sa mearga la o petrecere atunci cand a auzit-o pe un demo si s-a dus direct sa o cunoasca. Lucky break-ul s-a transformat intr-un basm in 1993 cand bossul de la Columbia Records a luat-o si de nevasta. N-a fost happily ever after decat pana-n ’97 cand cei doi… au divortat. Si ca lucrurile sa mearga din rau in mai rau, in 2001, Mariah a renuntat la casa de discuri Columbia si a semnat cu Virgin. A urmat o coborare cand lenta, cand brutala… pana la statutul de azi: un has been.


Cariera cinematografica a fost un pic invers. A inceput in cazul ei cu un mare sut in fund. Glitter – facut intr-un moment in care artista era o epava fizica si emotionala – a ajuns rapid in toate topurile cu “cele mai proaste filme din istorie”, iar Mariah s-a ales cu o Zmeura de Aur si cu o nominalizare la Zmeura de Aur a decadei!!! Dar fata nu s-a oprit. A facut destul de repede WiseGirls cu Mira Sorvino si Melora Walters, a prestat si in 2008 cand a aparut in drama Tennessee si cel mai recent a aparut in mult aclamatul Precious. In care, culmea, joaca foarte bine.

#4

Whitney Houston


Una din primele artiste de culoare care a prins valul MTV de dupa aparitia lui MJ, Whitney Houston n-a scos mai mult de 8 albume la viata ei, dar a castigat peste 400 de premii si distinctii in toata cariera. In plan personal relatia longeviva si tumultoasa cu Bobby Brown s-a terminat urat cu divortul din 2006, dar artista a continuat sa lucreze in ritmul ei.


Hitul cinematografic absolut a fost Bodyguard-ul din 1992. Dincolo de colaborarea buna cu Kevin Costner, Whitney a semnat si coloana sonora pentru care a primit un Grammy. Au urmat apoi alte doua titluri decente – Waiting to Exhale din 1995 unde regia era semnata de Forest Whitaker si The Preacher’s Wife din 1996 unde Whitney juca alaturi de Denzel Washington.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus