10 cantarete devenite actrite (2)

#9

Vanessa Paradis

Daca stiti versurile piesei “Fata mea” a celor de la Partizan, inseamna ca o cunoasteti chiar si involuntar pe Vanessa Paradis. Cantareata si model la varsta la care majoritatea fetelor spun la revedere jucariilor copilariei, frantuzoaica stilata cu strungareata avea la 14 ani tara natala la picioare cu refrenul lui Joe le Taxi, trecea oceanul la 18 si jumatate ca sa inregistreze cu Lenny Kravitz la New York, iar apoi sarea din reclamele Coco Channel in film si iar la cate un album muzical fara sa isi neglijeze o secunda viata personala – din 1999 are o relatie, azi si 2 copii, cu unul din doritii si talentatii Hollywoodului – dl. Johnnie Depp.

Debutul cinematografic a fost aproape la fel de precoce - la 16 ani in Noce blanche unde criticii au creditat-o cu suficient talent actoricesc cat sa-i impulsioneze cariera. Filmografia Vanessei a ramas strans legata de Hexagon – Elisa, Une chance sur deux, La Fille sur le pont, La clef sau recentul hit comedy/romance L’Arnacoeur fiind toate productii franceze unde actrita a ajuns sa imparta ecranul cu nume mari de ieri sau de azi - Belmondo, Delon, Auteuil. Verdict: she got modjo

#8

Tina Turner

Anna Mae Bullock pe numele ei adevarat, Tina Turner s-a nascut pe vremea cand la putere in Europa erau Hitler sau Franco. Eheee, copii, vorbim de o doamna respectabila care a facut istorie in muzica vreme de 50 de ani. A avut voce, craci si o podoaba capilara recunoscuta la un moment dat pe orice meridian din lume. Plus o relatie megatumultuoasa cu sotul bataus Ike. After all the said and done a ajuns azi sa-si faca veacul in Elvetia, la Zurich. Sa te mai miri ca e locul cu cea mai mare concentratie de milionari pe metru patrat.


Tina a stat departe de cinematografie in general. Si atunci ce cauta in top? Pe principiul "unul si bun", ea a spus da pentru un singur rol important. Fix la mijlocul anilor '80, cand ajunsese in varful carierei sale muzicale, a bunghit rolul lui Aunty Entity in a treia parte zisa si Thunderstorm din seria Mad Max.


#7

Jessica Simpson

Refuzata de Clubul Mickey Mouse la o varsta la care personalitatea ei fragila putea fi marcata definitiv, texanca Jessica Simpson a strans din dinti, a tras tare si a reusit sa ajunga… mare. Prezenta blonda a la Barbie, JS s-a lansat in muzica cu balade a la Celine Dion si a virat spre country si colinde de Craciun. Degeaba, cariera muzicala a fost mereu in declin, iar viata personala o incurcatura.


Cinematografic Jessica Simpson a inceput corect. Cu pasi mici. Cateva aparitii episodice in The ’70 Show si Twilight Zone. Apoi in remake-ul la Dukes of Hazzard unde avea un rol de blonda buna suita pe capota masinii incinse de Johnny Knoxville si Seann William Scott. A luat un teen choice award si o nominalizare la Zmeura de Aur, semn ca adolescentii si critica de film gandesc cu parti anatomice diferite. A gresit ca nu s-a oprit aici, dar era si greu cand producatorii o momeau cu noi si noi proiecte. Au urmat pe rand: Employee of the Month (2006), tot un remake, unde a fost tot the object of male desire, Blonde Ambition (2007) unde isi facea lipeala cu Luke Wilson si Private Valentine: Blonde and Dangerous (2008) – care desi suna a film porno era o comedie despre un star de film ajuns in sapa de lemn care se inscrie in US Army. Din cale-afara de original… Verdict final: Just a pretty face.
Urmeaza locurile 6, 5 si 4.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal