Caini in filme (3/3)

#7

Saint Bernard-ul. Cainele national al Elvetiei are cateva trasaturi care il fac teoretic putin compatibil cu cinematograful comercial. In primul rand e cam malac, ceea ce il face greoi in miscari. In al doilea rand are o expresie oarecum trista, nu prea buna de comedie. Iar calitatile sale legate de orientare si forta il ajuta sa salveze vieti in Muntii Alpi, dar nu ii castiga voturi de apreciere la Hollywood. Si totusi… in 1992 John Hughes si Amy Holden Jones scriu primul titlu Beethoven dintr-o serie ce avea sa devina ...mult prea lunga.


#8


Say… chi-hua-hua!!! Cam asta a invatat lumea buna dupa 2000 cand rasa canina de poseta si-a facut marea intrare in cinematografie cu cele doua filme din seria Legally Blonde (2001 si 2003). Pana atunci istericalele rasei nu ii convinsesera pe producatori sa ii dea mai mult decat roluri pasagere (Fools Rush In sau Mars Attacks!), dar dupa filmele cu Reese Witherspoon a urmat un val aprecieri, iar chihuahua a avut his 15 minutes of fame bine asortate cu o gentuta Prada.



#9

Poate mai fioros, cu tot felul de legende in carca – cum ca si-ar omori stapanii dupa o anumita varsta – dobermanul a ajuns sa fie cainele de serviciu atunci cand vine vorba de personaje negative. Fie ca se bate cu alti caini (in Amores perros), fie ca e folosit ca bodyguard de niste indivizi cu intentii indoielnice (in Gone in 60 Seconds) sau devine aliatul de nadejde al Necuratului (in Night Watch, parte din trilogia lasata neterminata de un rus neserios), dobermanul isi face treaba: scoate caninii la inaintare, alearga precum Usain Bolt si, la nevoie, capseaza. No photo.

#10


Fara intentie ultima pozitie apartine marelui danez. No disrespect, dude, esti cel mai mare la stat dintre toti cainii de pe lista, dar in filme nu esti cea mai deasa aparitie. De fapt totul depinde de … Scooby Doo. Unii il considera un mare danez si atunci brusc filmoteca rasei se imbogateste considerabil. Altfel ramanem cu aparitii secundare si un recent rol principal in comedia de familie venita pe filiera benzilor desenate Marmaduke.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal