10 rase de caini in filme (1/3)

#1

Cap de lista inevitabil: Collie-ul. De la megahitul MGM din 1943 (studioul a riscat atunci 30 de mii de dolari cumparand drepturile de ecranizare pentru Lassie Come Home), Collie-ul a ramas cainele superstar pentru cinematografie. Originar de pe meleaguri scotiene, inteligent, sensibil si curajos, el apare in mai mult de 30 de filme si seriale doar cand vine vorba de personajul Lassie – un Rough Collie. Mai recent un Border Collie a interpretat personajul Fly din seria filmelor cu purcelusul Babe.



#2


Numaratoarea nu putea sa ocoleasca dalmatienii. Mai bine zis puii de dalmatian care populeaza mintile tuturor copiilor din 1961 incoace, de la prima varianta animata a casei de productie Walt Disney. Abia peste 45 de ani au primit cele 101 de zebre cu buline un live action. Lucru lesne de inteles daca ne gandim ca nu sunt nici cei mai intelgenti dintre catei si producatorii aveau nevoie de un numar impresionant de pui ascultatori. In 101 Dalmatieni s-au folosit 230 de pui si 20 de adulti, iar in 102 Dalmatieni puii erau inlocuiti dupa 2 saptamani fiindca cresteau prea repede. Oricum toti au ajuns pe maini bune – proprietarii lor detinand certificate speciale care atesta prezenta in film a animalelor lor de casa.




#3


Din tinuturile inghetate ale nordului ajunge aici huskyul siberian. Ochii albastri si forta cu care trage la sanie au facut din urmasul lupului un magnet tot pentru casa Disney. Bosii studiourilor au cam sudat titlurile: Iron Will in 1994 filmat intr-o localitate mica din statul american Minnesota, Snow Dogs in 2002 filmat in statul canadian Alberta, Eight Below in 2006 tras partial in Groenlanda si Norvegia sau Snow Buddies, un straight to video din 2008.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal