Wall Street: Money Never Sleeps

Studio, duminica, 17:30. 40 de spectatori printre care si criticul Andrei Gorzo (si eu care credeam ca astia le vad intotdeauna moca!) asteapta sa vada sequelul peliculei cult a anilor '80 regizata de Oliver Stone. Nu am ridicat niciodata la rang de vedeta primul Wall Street, dar ala si revazut acum o juma de an a fost un film decent. Plecand de aici si cu promisiunea ca Wall Street 2 o sa vina cu o poveste pe fundalul crizei in care inca ne aflam, am crezut (in prostia mea) ca o sa fie un film tare. Surprize, surprize.


Primul semn a venit odata cu traducerea jenanta a titlului in romana. Acel "money never sleeps" atat de... wall street (apropo, a fost o poanta ok pe start - singurul lucru green in care crede wall streetul e dolarul!) a ajuns sa fie tradus ca dintr-un manual de economie de clasa a 9-a cu "banii sunt facuti sa circule"... In fine, incepe filmul. Iese Gekko din parnaie (funny, dar stim deja fazele din trailer), urmeaza 15 minute pe partea economica si... cam gata, restul e un prefabricat dramatic si previzil. Criza e bagata in seama doar cat sa poata promova filmul, vechituri gen bule si speculatii pe bursa sunt deja old news... Shia joaca extrem de prost (uneori te intrebi de ce n-au mai tradus o dubla)... Carey e adorabila, dar Shia apare asa de mult... Mai tresar o singura data cand apare Bud Fox. Mishu crede ca Charlie Sheen e pe droguri. Tot ce se poate, doar a ajuns sa incaseze 1 milion de coco pe episod de 2 and 1/2 Men. Iaca un exemplu de capitalism teribil. Din pacate si Bud Fox apare doar ca sa apara... De fapt Wall Street 2 e un film facut ca sa fie.


Vestea buna e ca vestile proaste se incheie... odata cu filmul. Vestea proasta e ca lucru asta se intampla dupa mai mult de 2 ore si producatorii (sa dam vina pe ei) nu se jeneaza, colac peste pupaza, sa arunce un final complet aiurea. Un fel de lupul isi schimba parul si naravul. Yeah, right!


Comments

Anonymous said…
Scrie in limba romana sau in limba engleza daca te dai critic de film. Nu le amesteca, doar vrei sa pari ca te ocupi de cultura. Ai un aer de smecheras de colt de strada, nu de recenzor de film. Dupa ce ca maculezi limba romana cu barbarisme, o improsti si cu golanisme si argou de puscarias. Nu realizezi ca-ti bti joc de tine chinuind limba romana? Ce esti tu? Ai o nationalitate sau esti caine de pripas? Asa ca, hai, fi civilizat si scrie curat in limba romana.
Dan said…
@Anonim: Nu sunt si nu ma dau critic de film. N-as putea, n-am studiile necesare. Blogul asta are un subtitlu - Just hit play. Stiu, e in engleza, ce nasol! Deci nu sunt recenzor, sunt doar consumator care isi posteaza opiniile. Departe de mine ideea de cultura. Cand mergi sa vezi Wall Street... nu te duci la un act de cultura. In privinta folosirii englezei, c'est ma faute (pot si un pic de franceza). Dar asta e lumea in care traiesc, aud atat de multa engleza... Daca te deranjeaza atat de tare, ocoleste de acum incolo blogul meu pentru ca nu o sa se schimbe. In privinta folosirii corecte a limbii romane fac tot posibilul. Sunt sigur ca si tu ai vrut sa spui "fii civilizat", dar ai scris "fi civilizat"... Errare humanum est. Un strop de latina sper ca accepti. :)
Cristian Ionita said…
@Anonim: Esti un frustrat. Si lucrezi la Antena 1. Nu stiu care dintre astea e o jignire mai mare.

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal