The Expendables

Sly s-a hotarat sa reinvie genul action sadea. Asa cum se facea el odata, din ala bun de dus in cinematograf si de lipit posteru' prin casa. Asa ca a dat niste telefoane. Mai intai l-a agatat pe Dolph. N-a fost deloc greu ca saracul oricum se dadea numai in B-uri jalnice, asa ca o promisiune de big screen a fost suficienta. Mai mult, Sly se gandise deja sa-i dea un rol de good guy corupt care regaseste drumul pana la final. Deja vorbim de un rol de compozitie pentru Dolph.


Apoi l-a sunat pe JCVD. Care i-a raspuns al naibii de greu ca era in festival cu filmul lui independent - JCVD. Cat narcisism s-a gandit Sly... Si uite asa n-a fost rost sa-l convinga pe Mussels from Brussels ocupat cu promovari si vizionari. Moment la care Sly era pe cale sa renunte. Noroc cu niste amici bine intentionati care i-au deschis ochii catre lumea wrestlingului si asa au aparut in distributie Randy Couture, Steve Austin si... Mickey The Wrestler Rourke. Cand l-a vazut pe Mickey, Sly s-a hotarat sa inventeze un rol static si emotionant... iar Mickey insusi a insistat pentru niscaiva tatuaje. Done.


Sly auzise de globalizare, piete emergente si alte rahaturi d-astea asa ca avea pe lista un oblic. Pe Jackie Chan nu l-ar fi luat in veci - asta transforma orice film de actiune in comedie si iti distruge si bunatate de recuzita. Prin comparatie Jet Li e un gentleman. Asa ca l-a sunat pe Jet Li. Asa a aflat Sly ca Jet Li e cel mai mare fan Rambo si ca vine cu placere la filmari cu tot cu echipa sa de coregrafi si cascadori in numar de 20, pardon, 30 de persoane. Exasperat cu bugetele, Sly i-a garantat 15 locuri cu posibilitatea de a ajunge la 25 daca ies cateva explozii de elicopter din prima. Si asa se face ca mai tot timpul in film Jet Li vrea mai multi bani pentru familia sa numeroasa...


Aduna Sly trupele si isi da seama ca inafara de un oblic agitat caruia poate sa-i dea un rol de cafteala... treaba n-arata bine deloc. Sunt cam batraiori si cam fake. Hmmm. Ce sa faca, ce sa faca? Ok, o sa dam pe fastforward ca sa parem ca ne miscam ca-n vremurile de aur... da' tre sa aducem un bataus in forma. Jet Li protesteaza - el ce e? Sly nu-l baga in seama si il suna pe Statham. Prins intre a 4-a parte din Transporter si a 3-a parte din Crank, Statham e megaincantat. Fuge de pe platourile de filmare cu BMW si zice cu accentul lui british - it's like fuckin' Christmas. Sly nu pierde momentul de larga inspiratie si ii pune numele personajului lui Jason - Lee Christmas.


Cum a vorbit mult si s-a agitat cu castul, Sly n-are vreme de pierdut cu scenariul. Intr-o seara in timp ce-si injecteaz singur niste botox in zona ochilor pune pe hartie plotul: o insula in America de Sud, un general devenit dictator, un fost agent CIA pus pe imbogatire... si ei care vin sa salveze situatia de dragul unei mandre domnite. Pune o sageata la tanara domnita si noteaza: Sa nu fie una prea frumoasa ca filmul asta e un action adevarat. Apoi pune 3 semne de exclamare.


Ca sa mai ciuguleasca ceva bani de productie Sly are un moment de geniu in care isi anunta proiectul si il braduieste cu un inel dat naibii. A doua zi il suna Schwartzenegger. Guvernatorul cu aer prezidentiabil vrea sa stie care e treaba cu filmul. Sly e politicos, cu astia politici e bine sa te pui bine, da' o tine pe a lui - Expendables nu e nici Terminator, nici Conan. Si nu, nu poate sa apara niciun Terminator sau Conan... Arnie inchide telefonul zicandu-si: he'll call back.


Ceea ce se si intampla cand Sly e disperat ca n-are aprobarile statului California pentru locatiile de filmare. Nu e insa chip de intelegere - Arnie vrea sa apara in film. Cum nu stie s-o dreaga, Sly il suna pe Dave Callaham. Asta exerseaza cu Sly tehnici de respiratie vreo 10 minute apoi ii spune ca vine ca scenarist si face el un trick ca sa ii dea lui Arnie 2 minute on screen. Fix 2 minute. Nimic in plus. Sly stramba inca din nas. Dave zice: daca insa mai aducem pe cineva in scena aia ca sa ii stirbim din aparitie lui Arnie? Cin' sa fie, cin' sa fie? Sly il momeste pe Bruce Willis cu o replica tip yippie ka yey motherfucker si o scena cu el si Arnie. Bruce isi misca fundul pentru o dupa-amiaza de filmari.


Filmari la care a aparut fara sa-l fi chemat cineva... Gary Daniels. Cum nu cerea bani si se jura ca e in forma, The Expendables l-au primit si pe el in echipa. Nah, unul in plus n-are ce sa strice. Si Sly zis: Sunet... Motor... Actiune!!!


P.S Deci am fost la Expendables. Deci e exact ce vrea sa fie. Si atat.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal