11 constatari dupa Salt

!!!spoiler alert!!!


Prima secventa. Cine naiba crede ca nord coreenii isi tortureaza spionii in lenjerie intima? Degradarea la care e supusa Angelina nu include si dezbracarea ei... dimpotriva sutienul si chilotii vin branduiti. Yeah right! 10 minute mai tarziu Angelina si-i da jos de buna voie ca sa acopere o camera de filmat. Yeah, right again!


CIA primeste vizita spionului-tradator, dar nu-l scaneaza ca sa constate ca ascunde in pantof ditamai lama. Deci securitatea unui aeroport mediocru e peste cea a CIA-ului? Oricum lama aia nu era necesara, nea Orlov parea sa se descurce lejer si fara.


N-am vazut, va dau cuvantul meu, de la MacGyver incoace o manevra tehnico-stiintifica mai abil executata intr-un timp asa scurt. Un scaun, un laptop, 2 substante din trusa medicala si un extinctor. Rezultat: un aruncator de grenade. Don't try this at home.


Angelina si caciulile. Prima e neagra, simpla si e purtata cand Salt se cazeaza la hotel. Angelina arata ca-n vremurile lui Tomb Rider. A doua e o caciula pentru care au suferit vreo doua mamifere, dar vine in momentul rusificarii personajului, so it works. Iar Angelina arata fabulous.


Niciun elicopter. Foarte, foarte trist. Si penibil. Adica au ajuns statiile tv, NYPD-ul, Prigoana si toate peliculele B sa detina macar unul si agentia secreta guvernamentala... nimic? O fi fost blocat cu alte proiecte. Secrete.


Angelina blonda (da, stiu, s-a mai vazut), apoi bruneta. De fapt, Angelina. Punct.


Lipsa ranilor. Cu exceptia unei zgarieturi inchise cu un tampon, fata asta sare dintr-un metrou in viteza, de pe un pod, incinge vreo 20 de agenti americani si vreo 12 rusi, se prabuseste langa ea o bucata dintr-un etaj... dar scapa neatinsa. Si nu, nu suntem in Terminator.


Scenele de actiune sunt fasaite rau. Unele nici nu se vad ca-lumea pentru ca producatorii si-au dat seama ca s-ar face de ras. Si cica trebuia sa fie un boom action. Luati-va gandul.


Angelina deghizata in barbat. Angelina dandu-si jos o masca ca a lui Tom Cruise in MI. Cum ar fi fost Tom Cruise (asa cum era vorba initial) in rolul Salt dandu-si (iarasi!!!) jos masca... Ar fi fost un deja vu obosit si deranjant. Asa macar si-o da jos Angelina.


Scriptul e semnat Kurt Wimmer. Se simte. Luat ca intreg e mult peste ce poate sa livreze Hollywoodul in mod obisnuit. Povestea unor agenti "sleeper", switchul de copii, toate rasturnarile... E bine, domne, e bine...


Dar sa reincalzesti supa Razboiului Rece in vremuri cand rusii nu mai au nici ei habar pe unde-si mai tin arsenalul nuclear... E anacronic.


La totale: plot respectabil, realizare sub asteptari si multa Angelina Jolie.


Comments

Anonymous said…
Mie mi-a placut! Cred ca partea cu "multa Angelina" a fost de ajuns. Acum depinde si pentru ce te duci la film..

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus