Up in the Air

Wooow! Am pornit cu asteptari zero, citisem plotul (si nu ma convinsese), stiam ca e Clooney (dupa care nu ma omor)... nu m-am grabit sa-l vad, am auzit din stanga-dreapta ca nu e nicio smecherie, dar... wooow! Primul sfert de ora e addictive, iti dezvaluie intr-un balet modern comic filozofia de viata si valorile unui tip care sta 270 de zile pe an in avioane si hoteluri de lux si a carui treaba e sa dea afara oameni in numele altor oameni carora le e frica/rusine/groaza sa o faca. Scriitura ramane beton pana la final - alerta, intepatoare si contondenta, subiectele au substanta si miza in America zilelor noastre si nu numai, actorii se misca foarte natural...

E un singur gest deranjant in toata desfasurarea evenimentelor. Sa vezi un tip ordonat, pragmatic, sigur pe el si deciziile sale alergand disperat spre un avion. Complet nenatural. Inteleg ce vrea sa spuna poetul - dar chiar si asa modul lui Ryan Bingham de a face lucrurile era altul. Si cred ca sa-l fi vazut mergand linistit, sigur spre relatia visata ar fi fost mai mult decat ok. Doar ca mintile unora nu pot lucra decat in paradigma clasica: boy meets girl, boy leaves girl, boy realizes he loves girl and RUNS after her.

Detalii... Ca intreg Up in the Air e foarte solid si reuseste sa nu dezamageasca nici la final. Ceea ce e mare lucru pentru ca un happy end ar fi fost dat cu mucii in fasole rau de tot... si stim bine ca se poarta. Asa ca fiecare doarme cum isi asterne, iar a doua zi o ia de la capat asa cum crede ca e mai bine. Must see.

PS. Pentru amicii care traduc titlurile filmelor care intra in cinematografe iata ce gasesti pe un dictionar online oarecare atunci cand cauti semnificatia expresiei "up in the air": not yet decided; uncertain... No comment.


Comments

silvialys said…
rectific : IUBESC BLOGUL TAU !!!!
gata, a ajuns direct la favorite !
gand la gand cu bucurie la acest film dar cea mai buna parte a acestei critici este cand le dai peste nas dobitocilor care traduc filmele si titlurile lor. si sunt atatea exemple proaste ca nu imi vine sa cred ca ar fi putut fi unii dintre colegii mei de la facultatea de limbi straine !

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal