3 filme proaste intr-o singura zi

Ceea ce inseamna ca eu am avut o zi proasta. Inceputa cu RV. Nici ca se putea un rol mai putin potrivit pentru Robin Williams. E un tip versatil si deosebit, dar pur si simplu de nedistribuit intr-un rol cuminte de pater familias. Lent, plictisitor, fara nicio surpriza, dupa reteta unui road movie pe care se aplica elementul familiei ajunsa in pragul dezbinarii, dar pe care o calatorie prin America cea frumos fotoshopata o va reuni la final. Sooo boring.

Apoi a urmat Fun With Dick and Jane. Habar n-am cum era varianta originala. Cea din 2005, (re)scrisa de Judd Apatow - un nume inflationist (pentru ca scrie si produce in draci) pe piata din L.A pornea cu 2 nume mari pe afis. Jim Carrey care incearca sa stea departe de obisnuitele lui mascareli, omul incearca, dar pur si simplu nu poate (intr-un fel e si bine ca nu poate, nu stiu ce mai ramanea din film fara momentele lui) si Tea Leoni, care in mod obisnuit mi se pare speciala, dar aici cade intr-o banalitate absoluta. Jumatate dramedie despre cum un tip corporate ajunge somer de lux si se chinuie in fel si chip sa o scoata la capat cu banii, jumatate crime - pentru ca el si nevasta-sa ajung un soi de funny gangsters, Fun With D&J nu reusteste... nimic.

A treia bucata cinematografica a fost Knowing. Un sf semnat Alex Proyas (The Crow sau I, Robot). Inca un rol ratat al lui Nicolas Cage, al n-spelea la rand, aici omul de stiinta, tata si vaduv, pe un script care miroase a previzibil de la 1 kilometru distanta. Nicio surpriza pe parcursul a 2 ore de film la finalul carora profetiile se adeveresc, apocalipsa vine dinspre Soare si de ea scapa a few chosen ones. Minus Cage.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal