Filmele din concediu - partea 1

Stiu ca multa lume l-a trashuit, dar mie mi-a placut. Miami Vice are o poezie absolut incantatoare semnata de Mann - una intunecata si dura, cu o tenta se*uala pe care o astepti de la Miami in anii '80. Sigur ca plotul e subtire rau, iar Farrell cu mustata aia e mai degraba hilar,dar for all the wrong reasons inclusiv muzica foarte misto pusa, pelicula ajunge la final pe plus solo pe mana regizorului care da stilul.


Oorlogswinter aka Winter in Wartime. Film olandez despre un pustan care se maturizeaza in vremurile ww2 = isi vede tatal ucis de nazisti, descopera ca are un unchi tradator si incearca sa salveze un pilot britanic parasutat in padurea de langa oras la concurenta cu sor-sa caruia fugarul ii cade cu tronc. Clasic de sus pana jos. Realizare, plot, interpretare. Pentru amatorii de gen, la fel ca si baza de date http://www.wwii-movies.com/

Eroul improbabil, ba chiar imposibil - Liam Neeson. Americanii nu s-ar fi bagat in veci sa produca un film cu el in rolul lui salvatore de la figlia, dar Besson a facut-o. Si a incercat sa-l portretizeze pe Bryan Mills ca fiind un fost agent dotat, pe langa tehnici de lupta, cu ceva creier. Premiza e acceptabila si la final ai un action flick pigmentat cu niscaiva drama in stilul Fata lu' Tata in worst case scenario - adica rapita de albanezi si vanduta ca p*ostituata de lux. Fara pretentii, 100% comercial, Besson clasic.

What just happened e exact ce te intrebi dupa ce vezi What Just Happened. Un De Niro foarte obosit il joaca pe Ben, un producator de film obosit. Intr-o lume de carton populata de actori cu fitze, agenti superstresati, directori de studiouri linsi in c*r de armate de asistenti, regizori cu ifose de artisti si un public ca si imbecil... Cateva momente de umor nu au cum sa salveze un film care nu te prinde nici macar o secunda si de la care astepti doar end credits-urile cu ideea din ce in ce mai des repetata ca De Niro e fumat.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal