Am I in heaven? No, you're in a bit of a shit.

In timp ce unii il huiduie pe Von Trier pe la Cannes si-l trimit la psiholog sa-si rezolve issue-urile cu maica-sa dupa ce au vizionat Antichrist, altii, la ei acasa, o ard down & low urmarind al treilea film din seria Transporter.

3-ul respecte reteta: fata nu vorbeste prea bine engleza, Frank conduce mult, Frank bate mult, Tarconi e mereu aproape... plotul mai include niste deseuri toxice, o corporatie evil (parca a facut si Steven din-astea la mijlocul anilor '90...) si un ministru ucrainean care trebuie convins sa semneze depozitarea lor la el in tara altfel nu isi mai vede fata. Nu poti sa vizionezi Transporter 3 si sa te plangi de plot, e ca si cum ai manca la Mc Donald's si ai avea pretentia sa discuti tete a tete cu bucatarul, dar poti sa te declari nemultumit de cateva lucruri.

In primul rand de replici. Frank vorbeste prea mult si cam degeaba - discutiile din masina cu Valentina sunt total plate, iar ritmul filmului ajunge in balarii. Mostra: And your name is? What matters my name?... They're going to kill you. I am aware of that... We have a problem and you are not being very helpful in participating in the solution of it. I don't want to talk anymore. Fine. What the fuck?

In al doilea rand de scenele de actiune - aceeasi schema cu el versus o gasca de tipi duri repetata over and over again care devine plictisitoare, cateva momente aiurea - ex. el pe bicicleta urmarindu-si masina, zici ca esti intr-o continuare la Crank, nu intr-un Transporter... Plus un montaj (aproape de ce am vazut pe startul din Quantum of Solace) care nu-ti da timp sa te bucuri de scenele de cafteala... Fata de primul film al seriei mai e o diferenta majora: 3-ul se ia prea in serios. Si asta strica intotdeauna.
 



1 si jumatate din 5, slab in my book.





Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal