Perle din campania electorala

Sa vedem ce pescuim in acest sezon electoral:

"Dorm acasa, nu in Parlament." E drept ca eligibilul PNL-ist ataca frumos o problema reala pe afisul sau electoral, dar nu reuseste deloc sa ma linisteasca. Daca doarme acasa, mai ajunge vreodata la Parlament?

"Ma votezi pe mine, te votezi pe tine." In spiritul solidaritatii sociale pe care se fondeaza social-democratia la noi si aiurea, un candidat PSD ma pune si mai rau pe ganduri. Adica fie el are personalitate multipla si una din ele sunt eu, fie...noi, alegatorii avem toti personalitati multiple si o parte din noi e el... Tare complicata ecuatie psihologica.

"Ei cu ei. Noi cu voi". Spiritul ardeiului PLD-ist (sau PDL-ist, cine mai stie?!) continua sa inspire, dar ma simt foarte nesigur cand incep sa ma gandesc la toata imbarligatura asta: la ei..., la noi.., la voi... Ora pronumelui personal a trecut de mult... si raman un vesnic pasionat al persoanei intaia singular - Eu, cu declinarea sa: pe mine, ma, mie, imi, -mi...

"Votezi PSD!" Strategie adorabila. Nici nu se mai pune problema convingerii mele, a prezentarii unei oferte sau a unor calitati, a exterminarii prin vorbe grele a adversarului politic. Pur si simplu mi s-a zis ca asta o sa fac. Astia cred ca si-au luat specialistii direct din tagma programatorilor neuro-lingvisti. Sunt buni, domne!

 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal