Mio fratello e figlio unico / Fratele meu este fiu unic

Familia bate ideologia. Sexul bate familia. Iubirea bate sexul. Deci ideologia iese cel mai sifonat din toata batalia asta, dar macar naste umor. 


Mio fratello e figlio unico poster

Mio fratello e figlio unico e un o dramedie despre maturizarea lui Accio in Italia anilor '60 si '70 in sistem-diapozitiv. Pustanul dat afara din sistemul educational cleric fiindca se masturba cu poza unei actrite in voga primite de la fratele mai mare ajunge adolescentul care fraternizeaza cu fascistii, invata la industrial si suporta sa vada tot felul de bunaciuni trecand prin patul aceluiasi frate mai mare, genul macho. Tineretea e tot lipsita de sex, motiv pentru care caftelile sunt la ordinea zilei, doar ca nemultumit de statutul din tabara fascista Accio trece cu arme si bagaje la comunisti. 
Eroul nostru se doveste un adevarat late-bloomer: intr-un final pune mana pe sotia unui camarad fascist ajuns un pic la mititca si tipa il cadoriseste cu un Fiat 600. O minune a vremurilor alea. Din pacate, filmul lui Daniele Luchetti se inchide pentru mine in coada de peste, finalul sever si grav pica nemeritat dupa 75 de minute de poveste dulce-amara despre maturizare cu iz ideologic. 




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal