Box office Romania: debutul lui Warcraft, urmeaza Finding Dory si Now You See Me 2

Mult a fost, putin pare sa fi mai ramas pana cand gaming-ul si cinema-ul sa se traga de sireturi. Warcraft are niste scoruri oribile pe meta (32 din 100) si pe rotten (27 din 100), dar impins de la spate serios a adus in sala si publicul de la noi. Cifrele nu se compara cu recordurile stabilite pe alte meleaguri, dar... 

Warcraft a fost lider la lansare - 104k spectatori, 2.4m RON. 

E adevarat ca au fost si vizionari in avanpremiera, si e iarasi adevarat e ca publicul unui astfel de film tinde sa vina sa-l vada repede. Din aceste 2 motive ma astept ca cifrele lui Warcraft sa se desumfle repejor. Totusi, sa scoti dublu fata de X-Men: Apocalypse pe lansare nu e de lepadat, si daca ne imaginam niste picioare modeste (un 2,5?) Warcraft tot ajunge la un numar de spectatori ce il aseaza in top10 pe anul asta pana acum. 




In rest cifrele saptamanii arata modest, cu multe titluri care se inghesuie in intervalul 12-15k spectatori: TMNT 2, Money Monster, X-Men: Apocalypse, Alice Through the Looking Glass, The Nice Guys

Ce vine in cinematografe in week-end? 

Finding Dory 

E unul din titlurile pe care la inceputul anului il vedeam in primele 10. Argumentele au ramas in picioare: o animatie pentru toata familia care vine deja cu capitalul de imagine si cu o parte din personajele lui Finding Nemo. Scorurile pe meta si rotten arata bine. Dar niciuna din animatiile cu nume n-a rupt norma la deschidere - Kung Fu Panda 3 a deschis la 43k spectatori, Zootopia la 38k spectatori - iar w-end-ul asta vine la pachet cu o zi de luni libera si cu primul val de canicula. Multa lume va fi intr-o minivacanta.




Now You See Me 2 

Mi-e teama ca 2-ul se va aseza in lista de sequel-uri facute din motive gresite. Scorurile sunt modeste, buzz-ul la fel. Iar box office-ul de la noi e letargic de cateva saptamani incoace.


Estimarile mele. Finding Dory: 50k spectatori la lansare, 
Now You See Me 2: 25k spectatori la lansare.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal