Movie news: Netflix scumpeste abonamentul, Starz intra in joc

17 milioane de abonati Netflix, undeva la 37% din clientii US, isi vor vedea pretul abonamentului urcand de la 9 la 10 dolari. Treaba se stia de ceva vreme, Netflix s-a miscat incet si sigur, invatand din greselile trecutului. Efectul estimat? O scadere nesemnificativa a numarului de abonati compensata lejer de veniturile in crestere. Calculele arata inca bine pentru Netflix in raport inca cu alti actori din piata care au cost mai mare pe ora de continut oferit. 



Doar ca piata se aglomereaza si se fragmenteaza...

Starz a lansat propriul serviciu de streaming. 9 dolari pe luna si in premiera posibilitatea de a downloada continut nelimitat. Volumul estimat e undeva la 2,400 de titluri si include filme de la Disney si Sony.



Si mai exista si HuluHBO Go si oferta celor de la Showtime. Plus Amazon care nu poate fi neglijat in primul rand pentru ca are resurse uriase. Sigur ca Netflix e un pas, doi-trei, in fata tuturor de la extinderea globala la volumul oferit si content-ul local abordat, dar toata lumea se misca si se misca in directii din cele mai interesante. Si in conditiile de accesibilitate egala si preturi asemanatoare vor conta de fapt: content-ul si exploatarea lui desteapta. 


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal