Box office Romania: cum si-a luat revansa Jungle Book

Asa cum anticipam saptamana trecuta Jungle Book si-a luat revansa in Ro dupa debutul sub asteptarile mele. L-au ajutat trei lucruri: unu, vremea rece si ploioasa - cel mai bun "impingator" al oamenilor catre optiuni de divertisment indoor, doi, saptamana altfel in scoli - un aspect deloc de neglijat si motivul pentru care saptamana trecuta au rulat in cinema, la matineu, tot felul de animatii care targetau juniorii si trei, poate cel mai important, aprecierile favorabile ale publicului care vazuse deja filmul - 8.0 pe votul popular imdb si 92% fresh pe rottentomatoes.


In concluzie si cu cifre:


  • A fost o saptamana cu un box office gras - 316k spectatori, 5.49m RON. Cat de gras inseamna asta? Pai... atatia spectatori nu au mai fost de la saptamana cu 14 februarie (Sf. Valentin stuff...) si atatia bani nu s-au mai vehiculat de acum 4 saptamani cand BvS aduna baban la lansare si plusa din 3D si Imax.
  • Jungle Book a strans 116k spectatori si 2.19m RON la a doua lui saptamana. Cat de bine e asta? Pai... e cea mai buna a doua saptamana a unui film in Romania pe 2016. Deadpool strangea 113k spectatori la a doua saptamana a lui, BvS 84k, iar Dirty Grandpa 78k. 
  • Celelalte titluri din top 3-ul saptamanii au fost: The Huntsman: Winter's War cu 30k spectatori si 667k RON la lansare si The Boss cu 25k spectatori si 408k RON la saptamana lui nr.2.
Jungle Book incotro?

A ajuns la 182k spectatori, dar pentru Jungle Book urmeaza o saptamana complicata. Saptamana Mare nu este una potrivita pentru consumul de entertainment. Iar cum anul asta Pastele se suprapune si cu 1 mai - zi traditionala de fugit din oras... vom vedea un box office intrat la apa serios. Singurele plusuri pentru Jungle Book sunt ca vremea ramana friguroasa si ploioasa si ca nu vine niciun competitor serios in cinematografe. Logic - nimeni nu a riscat sa lanseze in weekend-ul Paste+1 mai.

Daca inainte de lansare credeam in 306k spectatori la total pentru Jungle Book, iar dupa primul weekend coborasem asteptarile la 250k, cred acum intr-o performanta totala undeva in jurul cifrei de 270k spectatori.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal