Box office: BvS la a doua saptamana, picioarele lungi ale lui Zootopia, debutul lui Minte-ma frumos 2

BvS la saptamana nr.2

As expected debutul urias international si foarte bun local al lui BvS s-a impotmolit un pic in a 2-a saptamana. Cu toate astea incasarile worldwide au sarit de 680 de milioane de dolari. E drept ca e al patrulea cel mai mare drop al unui film cu incasari +100m$, dar pana la urma o sa conteze o cifra finala a incasarilor, iar ea va arata foarte bine. Si pe baza acestei cifre BvS se va monetiza foarte bine si in restul circuitului sau in natura.  Ce vor insemna insa niste picioare anemice pentru seria de filme DC Comics ale WB? Hmmm... Sincer sa fiu nu cred ca mare branza. Sigur vrei sa ai produse bune si review-uri favorabile, iar WB o sa se miste in directia asta, dar pana la urma lectia trista a lui BvS e ca un push zdravan de mk & pr poate sa tina de foame. 




In RO BvS a mai adus peste 84 de mii de oameni in cinema. Comparatia w-end cu w-end nu se sustine de vreme ce BvS a avut vizionari si miercuri si joi in prima saptamana si nu stiu cifre separate pe vineri-duminica. Deci no idea care a fost drop-ul local. Insa ceea ce se vede cu ochiul liber si vorbeste despre trendul masiv descendent al lui BvS e diferenta de performanata fata de Deadpool - campionul acestei primaveri. So: Deadpool a debutat cu 118 mii spectatori, sub BvS, dar adunat alti 113 mii spectatori in a 2-a saptamana. BvS a intrat deja mult sub cu acesti 84 de mii si e evident ca va termina la noi sub Deadpool la totale.

Zootopia

Si ca tot veni vorba de picioare lungi care se traduc in incasari bune, hai sa ne uitam la Zootopia. Animatia a debutat la noi cu 38 de mii de spectatori, a mai adus in a cincea saptamana alti 19 mii de spectatori si are pana acum un total de 195 de mii de spectatori. Adica un neverosimil x5 daca raportam prima saptamana la total. Cele mai lungi picioare in primele 50 de filme ca incasari ale lui 2015 le-au avut Jurassic Park, Spy si Inside Out - care gravitau in tot in jurul lui x5-x5,5. Zootopia mai are 2 saptamani bunicele in fata si probabil se va apropia de x6 pana la iesirea din cinematografe.

Minte-ma frumos 2

Debut anemic: pana in 3,500 de spectatori. 

In 2012 primul Minte-ma frumos aduna peste 14 mii de spectatori la debut si cu 55 de mii pana la final era cel mai bun film romanesc la incasari al anului. 

De ce atat de prost in conditiile in care piata a crescut de la an la an? Daca o luati pe drumul lansarii in primavara (acum) vs. toamna (atunci) sunteti pe un drum gresit. La fel si daca incepeti sa comparati distributia de atunci vs. de acum sau vezi-Doamne competitia de atunci vs. de acum. Realitatea este necrutatoare si simpla. In 2012 producatorul lui Minte-ma frumos - Media Pro Pictures - facea parte dintr-un lant trofic functional care includea distribuitorul Media Pro Distribution, cinematografe precum mall-ul din Vitan si Cinema Pro-ul de pe bulevard si vectori de promovare extrem de potenti in tv, print si online. In 2016 nimic din cele de mai sus nu mai e valabil.  







Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus