Gopo 10: favoritul meu la lungmetraj documentar

Competitia se duce intre:

Reteaua
de Claudiu Mitcu. Despre criza citostaticelor din unghiul celor care s-au organizat sa aduca medicamentele de la farmacii din tari straine. Imposibil de urmarit pentru ca se duce in niste zone emotionale in care n-ar trebui sa se duca.

Romania: patru patrii
de Alexandru Solomon. Perspectivele personale si literare ale lui Norman Manea, Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu si Florin Lazarescu despre Romania de ieri si de azi. Nimic care sa-ti ramana in memorie sau suflet.

Cinema, mon amour
de Alexandru Belc. Din cele 400 de cinematografe de bulevard din 1989 mai exista astazi mai putin de 30. Aceasta e povestea unuia dintre ele - cel din Piatra Neamt - si a domnului Purice care are grija de el, de ceilalti doi angajati, de spectatori si de filme. Personaje excelente, emotie picurata fain. Un moment antologic cu discutia in 3 la revenirea dupa vizita la un cinema de afara.  



Aliyah DaDa
de Oana Giurgiu. O tesatura de dragoste si ura a doua istorii - cea a evreilor si cea a Romaniei - tratata vizual in stil dadaist. Si la nivel de micropovesti, si la nivelul macropovestii merita vazut si bagat la cap. Minusul: voice over-ul nu e cel mai fericit.



Muntele magic
de Anca Damian. Biografia lui Jacek Winkler in acelasi tratament vizual aplicat si destinului lui Claudiu Crulic. Impresionant, chiar daca la un moment dat te pierzi in hatisul acestui destin. Bonus: capra.



Concluzie: Merg pe Muntele magic.

  




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal