Box office: Gods of Egypt, in Romania si in State

In Romania Gods of Egypt a avut o lansare buna. 

Pe cifre in primul weekend in cinema a fost lider, atragand peste 71 de mii de spectatori si incasand 384k $. A fost a doua lansare a anului dupa incasari (dupa Deadpool) si a treia dupa numarul de spectatori (dupa Deadpool si Dirty Grandpa). Deci buna, dar nu spectaculoasa.

In Statele Unite aventura cu radacini egiptene a debutat ingrozitor. La un buget de 140m $ filmul a incasat la debut 14m $ si a terminat pe locul 2, in spatele lui Deadpool. 




Cum se explica asta? Pai cam toate motivele invocate la ei nu au prea contat si in spatiul carpato-danubiano-pontic. Sa le trecem in revista:

S-a vorbit despre mitologia egipteana ca nefiind la fel de populara precum cea greceasca sau scandinava. Lucru care, cred, e partial adevarat si pentru romani - mai familiarizati cu Zeus decat cu Ra. Totusi asta n-a contat prea mult de vreme ce romanii au venit la Gods of Egypt cel putin in aceeasi masura ca la Immortals in 2011 sau Wrath of the Titans in 2012 (tin cont si de cat a crescut piata cand spun asta). Cum ar veni - o zeitate e o zeitate indiferent de nume si tara de origine.

Toate dezbaterile despre distributia all white a filmului, care au si luat amploare pe fondul Oscarurilor, nu le-am auzit mai deloc pe la noi. Bad buzz nu a fost. La noi lumea dezbate reclama Pepsi si boicotul Antenei 3. 

Prea multe efecte speciale. Prea multe efecte speciale? Hahaha. Nu cred sa existe asa ceva pentru mainstream-ul nostru.

Competitia lui Deadpool. Aici lucrurile sunt interesante. Pentru ca si la noi Deadpool a fost hit. Doar ca piata e mica, publicul l-a cam vazut in primele 2 spatamani, asa ca Gods of Egypt a gasit suficient loc. Fara competitia lui Deadpool (peste 55k spectatori la a treia saptamana e o performanta excelenta) cu siguranta ar fi facut saltul de la un debut bun la unul excelent.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal