Black Mass

Se tine din interpretarile oferite - cea a lui Depp e doar una dintre ele - si din materialul biografic al unuia dintre cei mai urmariti gangsteri ai Americii, dar Black Mass rateaza oportunitatea de a fi ceva mai mult decat un film cu gangsteri. 




Pentru ca avea de unde. Vorbesc de un potential psihologic si narativ serios: trei irlandezi, doi dintre ei frati si un al treilea cu care cei doi sunt amici din copilaria traita in Boston, cu traiectorii complet diferite in viata. Unul ajuns gangster, altul senator si cel din urma agent FBI. Plus un ghem de interese care merg in paralel cu loialitatea dintre ei. Departed with a twist

Deci loc sa cresti o poveste, sa cultivi niste relatii intre personaje si sa surprinzi transformari...  Doar ca lucrurile astea nu se intampla. Poate de dragul adevarului istoric - fratele politic e un apendice si atat - poate din dorinta de a tine multe fire si timpuri in mana - povestea ia tot timpul aerul unei treceri in revista in pripa, nimeni si nimic nu primeste suficient timp pe ecran ca sa capete intensitate si rotunjime. Iau un singur exemplu: sprijinul acordat de Whitey pentru IRA - e doar o informatie aruncata acolo, nicidecum explorata, inteleasa sau fructificata in vreun fel. Singurele momente marcante sunt actele de violenta cruda ale lui Whitey, intalnirea lui cu nevasta lui Connolly - un tete a tete infricosator pana-n maduva spinarii si secventa din trailer-ul de mai jos:





3 din 5, bun in my book, dar sub asteptarile pe care le crease. 66/104/2015.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal