Pe scurt: box office-ul german, Witnesses si un citat din Calvary

La jumatatea anului box office-ul german e mai gras cu 21% fata de anul trecut aceeasi perioada. Pe langa Fast & Furious 7 sau 50 Shades of Grey care au rupt norma si la Bucuresti si la Berlin, nemtii s-au bulucit la un titlu local - Head Full of Honey - o comedie care a batut tot ce era de batut in materie de incasari pana acum. Vestea proasta e ca filmul vine pe filiera lui Til Schweiger, iar dupa teapa memorabila cu Kokowaah, un alt film cu aceleasi ADN patern si acelasi succes in patria wurstilor, nu ma grabesc nicaieri - in materie de comercial nemtii au gusturi cel putin precare.

Witnesses sau in originalul Les temoins. Am vazut pe Netflix primele 2 episoade. Un noir politist in vena celor consacrate de nordici, cu actiunea setata intr-un orasel din Normandia - de aici sunetul de pescarusi, imagine stancilor prabusindu-se in mare si vremea mohorata - cu 2 copoi, un el si o ea, cu multe secrete de lamurit si un caz cat de cat incurcat. Verdict: prea putin ca sa-si merite timpul.



Si apropo de Netflix... it's coming big time. Probabil ca la 1 ianuarie 2016 va fi disponibil si in Ro. Dar sa platesti in continuare tunelarea ca sa ai access la library-ul din State, asta inseamna sa fii mafiot.

Si un monolog bun al parintelui James in Calvary vazut zilele trecute:

"I've always felt there's something inherently psychopathic about joining the army in peacetime. As far as I'm concerned, people join the army to find out what its like to kill someone. I hardly think that's an inclination that should be encouraged in modern society, do you? Jesus Christ didn't think so, either. And the commandment "Thou shalt not kill" does not have an asterisk beside it, referring you to the bottom of the page where you find a list of instances where it's okay to kill people."


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus