Obvious Child

Imi tot vine in cap sa-l compar pe Obvious Child cu Trainwreck-ul vazut recent. E drept ca e o diferenta fundamentala intre ele - bugetul. Obvious Child e un film independent, facut in saracie (fara vreo urma peiorativa), cu actori no name, distribuit prin festivaluri si pe VOD-uri. La polul opus Trainwreck e impins de un major, isi numara incasarile cu multe 0-uri din cinema, isi permite in castul secundar cel mai mare baschetbalist al zilelor noastre si impinge in fata un nume din ce in ce mai popular in comedia mainstream din State. Cum sa le asemeni?




Pai amandoua sunt in esenta comedii romantice. Obvious Child isi permite un pic mai mult dramatism - deh, masele vor doar scalambaielile -  dar in esenta ambele filme sunt ca structura: Girl meets Boy, Girl looses Boy, Girl gets back with Boy. Ambele filme au in centru un personaj principal feminin de pe Coasta de Est care incalca multe din normele sociale obosite. In Obvious Child Donna face stand up comedy (ceea ce Amy Schumer din Trainwreck face in viata reala) si vorbeste deschis despre intimitatile ei. Bea peste masura, are o mama de care ii e cumva teama si nu-si gaseste drumul. In Trainwreck Amy vorbeste si face cam tot ce o taie capul, bea si fumeaza si crede ca si-a gasit drumul fiind in fapt prizoniera unui mesaj predat in mod repetat de tatal ei: Monogomy is not realistic. La final amandoua eroinele ajung in bratele unor tipi cuminti si de treaba, doar ca Obvious Child o face mai fin si mai inteligent decat Trainwreck





3 din 5, bun. La acelasi nivel cu Trainwreck. 48/104 pe 2015.


Comments

piratul cinefil said…
da, pare a fi un nou trend in randul comediilor...am vazut Trainwreck si ma gandeam ca Obvious Child merge in aceiasi directie, asta numai dupa ce am vizionat trailerul...curios e faptul ca cei avizati recomanda acest gen si il ridica destul de mult in slavi :)

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal