True Detective sezonul 2: primul episod

L-am asteptat mult si bine. Fara sa-l compar in vreun fel cu primul sezon - e mai bine sa te gandesti la ele nu ca sezoane, ci ca produse diferite - True Detective sezonul 2 nu trece pentru mine testul pilotului.



E dezamagitor ca e foarte multa expozitiune, multa expozitiune lenesa - din aia care iese pe gura personajelor. Momentul cu tatal-guru si fiica venita (pentru ce de fapt?) in vizita este definitia pentru ce sa nu pui intr-un script. 

Apoi vin niste personaje - 4 la numar - care trebuie introduse toate in prima ora. Lucrul asta se intampla fara surprize, fara profunzimi, fara subtilitati. Chiar si secretele din dulap sunt lasate sa se intrevada. Si da, sunt personaje nasoale, gaunoase - unul din ele zice sententios in chiar primele secvente - I welcome judgement - dar nicaieri nu capata din partea mea vreo forma de curiozitate, interes sau atasament. 

Atena si Antigona? Pe bune?!? Si sa nu ma pornesc despre Vince Vaughn. Cred ca si producatorii regreta acum decizia de a-l aduce in proiect. Farrell in schimb arata iarasi ca poate - Hollywood-ul trebuie doar sa inceteze sa si-l imagineze drept un golden boy de pus in rama.  

Filmari aeriene identice am mai vazut de nenumarate ori, iar cu exceptia secventei de la final din bar, unde si muzica si filmare sunt acolo unde le-ai vrea, nu simti ca produsul are o identitate a lui. Ceva trimteri David Lynch nu inseamna identitate pentru True Detective sezonul 2.



Desi a fost una din cele mai asteptate lansari pe 2015 pentru mine, zic pas la acest sezon. 

Episodul pilot este disponibil moca pe hbogo.ro.



Comments

Anonymous said…
Sincer dupa ce am vazut distributia n-am mai avut nici-o mare asteptare, mie mi se pare aproape o parodie la primul sezon, poate politaiul ala din trafic ii mai da un soi de mister...abia astept sa-l spulber intr-un articol :D

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus