Pe scurt: se face Incredibles 2, Netflix isi umfla muschii, conferinta de presa TIFF

Se face Incredibles 2! Cat nu ma omor eu dupa sequel-uri, asta e o veste buna. Primii Incredibili au fost misto si de atunci au trecut mai bine de 10 ani. Brad Bird se va intoarce la animatie si la niste personaje misto. 




Netflix prin Sarandos si-a umflat muschii pe la Cannes: in 2016 vor fi available cvasi-worldwide, ba chiar sunt niste zvonuri legate de China care au urcat cotatia pe bursa la 600$, au inceput deja sa bage bani seriosi in productie de film si chiar si in distributie unde vor aplica principiul worldwide release la aceeasi data cu cinema-ul. Miroase a praf de pusca si cutite ascutite. Va fi o bataie ca in Five Points intre creatori, producatori, distribuitori, traditionalisti si nou veniti. Colac peste pupaza europenii care traiesc in acvariul de la Bruxelles vor sa unifice piata digitala sub o singura umbrela... 

Doua lucruri am remarcat la conferinta de presa de lansare a TIFF-ului din 2015. Prima: Chirilov cam cu jumatate de gura a anuntat mai multa comedie in festival - neagra, desteapta, nu de mall. Cealalta jumatate de gura ramane dedicata esentei hard a festivalului - dark, twisted, edgy. De vazut cum va evolua treaba in anii urmatori. A doua: Giurgiu era contrariat de succesul filmului romanesc la TIFF, de frenezia lui in festival, dar de esecul de box office ulterior. Cata vreme Chirilov insusi spune ca festivalul nu inseamna film de mall, iar apoi incasarile se fac in mall nu vad de unde mirarea... Ce vreau sa zic e ca sunt doua lumi diferite, cu gusturi diferite, cu pattern-uri de consum diferite. Si, fara sa fiu rautacios, am vazut mediocritati si nulitati romanesti la TIFF luate in brate, aplaudate si laudate pe toate gardurile. Si asta poate sa nasca asteptari gresite. 




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal