Fiddlesticks

Primul film de anul asta a venit la prima ora a diminetii - in sectiunea EducaTIFF. Asa ca o sala pe jumatate plina si cam o jumatate din jumatatea plina insemnand copii. Fiddlesticks se numeste in original Quatsch und die Nasenbärbande de unde se poate deduce relativ usor ca e vorba de un film german, natie care nu se poate lauda ca face tocmai filmele cele mai cu staif din lume... Uitandu-ne la afisul de mai jos putem deduce deasemenea ca filmul vine dublat in romana din moment ce a intrat si in cinematografele din Ro.



Cum e? De bine: copiii sunt ai naibii de simpatici, cateva dintre vocile de imprumut sunt si ele cat se poate de lipicioase, imaginea miniaturala e misto, povestea vrea sa vanda niste valori la care rezonezi printre care familie si inventivitate. De rau: povestea e construita tembel alambicat, noroc de mult umor tip Tom&Jerry, dar chiar si asa dupa vreo 50 de minute de film sala se agita de nerabdare. Un accent german enervant pe ideea de functionalitate via inginerie si niste majorete care erau cu totul din alt film.




All in all si judecandu-l la educatiff-ului din care vad filme in fiecare an, un 2 din 5, modest in my book. 26/104/2015.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal