Captain America: The Winter Soldier / Capitanul America: Razboinicul iernii

Dupa un an de pauza am mers impreuna cu Mishu la film de 1 mai. Cum vazusem deja Grand Budapest Hotel-ul si alte filme pe care sa vreau sa le vad nu rulau, am intrat la... Captain America 2, baiatu' cu tigaia cum l-am botezat la finalul vizionarii.


Din start va spun ca am reusit performanta sa adorm de 3 ori in timpul filmului. Nu cred sa fi motait mai mult de cateva minute in total pentru simplul fapt ca efectele speciale au darul sa te trezeasca la viata. Asa ca presupun ca am o opinie cat de cat rotunda despre Captain America, editia a 2-a.

Cea mai mare buba cu Capitanul America nu e Capitanul America in sine, ci invazia de supereroi care nu se mai termina. Si faptul ca toate filmele ajung sa fie cam acelasi lucru: o pasta din ce in ce mai greu de diferentiat facuta din actiune cu buget baban si comedie de personaj fortata. Cand in trailerele de la start vezi un nou Transformers si un Guardians of the Galaxy te gandesti ca cinematograful risca sa devina un simplu loc de joaca - distractiv, pe alocuri stupid, dar nimic mai mult.

Revenind la capitan, omul e un good guy molatec si sters - nu tu date-uri, nu tu atitudine - asa ca greul il duc Scarlett Johanson cu a sa Vaduva Neagra, mai ales pe comedie, si Nick Fury (Samuel L. Jackson) cu atitudinea lui si ochiul busit dezvelit. Personaje usurele, interpretare la fel. Picul de greutate din poveste l-am mai vazut deja - Batman-urile lui Nolan puneau mai inteligent problema controlului populatiei si limitelor sale, iar Thor, in singurul sau moment cat de cat ok, servea acelasi discurs de "o sa va doriti voi insiva sa fiti sclavi". In rest - un master villain pe care il vezi venind de la kilometri distanta, ideea unor arme ridicate in stratosfera - cat se poate de plauzibil... si cam atat. 



Nu spun ca a fost pierdere de vreme, dar nici n-as spune ca merita vazut. 2 jumate din 5, (sa zicem) acceptabil.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal