Box office Romania 15-21 aprilie 2013


Box office Romania 15-21 aprilie 2013

Top 3

Oblivion              564k RON
Scary Movie 5   224k RON, estimat saptamana trecuta la 420k RON
Olympus Has Fallen 524k RON

Oblivion e la a 2-a saptamana in postura de lider. Croods la a cincea saptamana in cinematografele de la noi iese din top 3 si la cum arata cifrele nici nu va depasi din incasari in Romania pragul psihologic de 1 milion de dolari.

Scary Movie 5 e aproape de jumatate din incasarile estimate de mine. De ce? In primul rand are legatura cu vremea cu adevarat buna si cu o parte dintre spectatori care au preferat activitatile outdoor. Fata de saptamana trecuta box office-ul romanesc mai pierde 400k RON. Si saptamana trecuta pierduse 900k RON fata de anterioara. Sigur ca absenta lansarii unui blockbuster conteaza si ea. Astfel ca suntem in fata  celui mai mic box office saptamanal de pe 2013. Al doilea motiv pentru care Scary Movie 5 a subperformat e concurenta directa a lui 21&Over. La a doua saptamana pe ecranele din Ro, comedia acneeica, cu care Scary Movie 5 ar avea ceva public comun, incaseaza binisor - 195k RON.


Alte filme la premiera

Dead Man Down  160k RON, estimat de mine saptamana trecuta la 120k RON
The Call 92k RON, estimat de mine saptamana trecuta la 230k RON
Mamaia 62k RON, estimat de mine saptamana trecuta la 160k

Am fost departe cu estimarile in cazul lui The Call si al lui Mamaia. Am supralicitat in cazul ambelor, mie mi s-a parut ca The Call are un potential comercial bun, dar poate i-a si lipsit promovarea. In cazul lui Mamaia rezultatul e mult sub asteptarile oricui. Nu credeam in Stela Popescu in cinema, dar doar 4300 de spectatori e un record negativ in conditiile in care promovarea si-a facut treaba in nota obisnuita.


Filme romanesti

Pozitia copilului  trece de 89 de mii de spectatori in totalul celor 7 saptamani si cumulat incasarile depasesc 1 milion de RON. Cifra de 100,000 de spectatori nu va fi atinsa. Domestic, la a cincea saptamana si in doar 9 ecranuri, mai aduna pana in 1000 de spectatori. In total filmul trece de 10 mii de intrari.

Ce noutati ies in weekend?

Iron Man 3.

Mega lansarea din weekend. Promovare serioasa - inclusiv pe TV (mai era nevoie???) - franciza de succes, reteta hollywoodiana cu supererou miliardar inventator playboy. Genul de film pentru care publicul din Ro va renunta la plimbarea in parc. Vine perfect in orarul celor care weekend-ul viitor pleaca in vacanta cumulata 1 mai-Paste. Deci ingramadeala mare la debut. Estimarea mea: 1.1m RON.


Comments

Dom'le, e inacceptabil, asa arata un review de business? Unde sunt relatarile cu privire la produse similare, venituri YTD ale respectivului studio?

De exemplu - Disney cum arata pana acum fata de anul trecut, cu esecul "John Carter", dar si megahitul "Avengers" ? Iron Man 3 cat reprezinta, teoretic, din veniturile din 2013? Au trebuie sa livreze 2 filme pentru a genera veniturile doar unuia - Avengers?

Apoi intram in detalii - Romania cum arata la venituri anul trecut in Q1? Fata de acum, cum aratam?

Caldura mare, monser.

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus