David Fincher vrea bani via Kickstarter pentru Goon

Cica marile studiouri o tot dau la intors cand vine vorba de Goon sub ochiul de producator al lui David Fincher. Asa ca regizorul a scos la bataie un trailer (da, e vocea lui Paul Giamatti!) si le cere fanilor sa cotizeze. Gasiti aici toate detaliile. Pe scurt: Fincher vrea 400 de mii de dolari (a strans deja 77 intr-o singura zi, e clar ca ii va strange pe toti) cu care sa finanteze un story reel cu care sa convinga Hollywood-ul.

Mie imi pare ca suma asta Fincher & friends o puteau scoate din propriul buzunar fara probleme, dar de fapt alta e miza demersului lor. Daca bosii studiourilor nu se baga, nu story reel-ul ii va convinge, ci un suport larg al publicului pentru proiect. Daca lumea va vorbi despre el (like, share, comment si tot restul arsenalului social media), daca fanii vor zumzai cu un marketing ad-hoc si gratuit, atunci proiectul e ca si vandut.

Stirea asta poate sa fie prima dintr-un sir mult mai lung. E o portita noua si interesanta pentru cei care vor sa-si finanteze proiectele si n-au cum sa o faca prin mijloace clasice, o legatura directa intre publicul spectator si creatori. Nu se vor strange niciodata bani pentru un blockbuster nesimtit, dar niste oameni cunoscuti ar putea scapa de dictatura executivilor in felul asta.  


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal