Allan Quatermain X 3

Personajul Allan Quatermain, creatia lui H. Rider Haggard, apare in mai multe romane de aventuri dintre care cel mai cunoscut e King Solomon's Mines. Vanator profesionist, nu-i place clima de acasa asa ca sta mai mult prin Africa unde apara interesele Majestatii Sale avand insa si un atasament puternic fata de continentul negru. Cine i-a dat viata in film lui Quatermain... let's see...

1 Richard Chamberlain


Parintele absolut al lui Quatermain pe ecrane. Apare in 2 pelicule, in 1985 in King Solomon's Mines si un an mai tarziu in Lost City of Gold avand-o alaturi pe ilustra necunoscuta pe atunci Sharon Stone.



2 Patrick Swayze

In 2004 aparea un tv movie (a rulat si pe la posturile noastre) plecand de la ideea romanului lui Haggard. De data asta Quatermain era Swayze, iar mandra lui din film, actrita Alison Doody, e cea care se iubise trecator si cu Indiana Jones in The Last Crusade din rolul Elsei Schneider.


3 Sean Connery

In 2003 se lansa League of Extraordinary Gentlemen. Printre ei se regasea la loc de cinste si Quatermain jucat de Connery. Ajuns pensionar tot in Africa, Q e racolat de serviciile britanice pentru ca impreuna cu alte personaje la fel de... cunoscute (Cap. Nemo, Omul Invizibil, Tom Sawyer) sa il prinda pe Phantom care ameninta lumea cu armele lui.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus