Gran Torino

Il urasc pe Clint Eastwood pentru ca face mereu filme care sa-mi placa. Imi propun mereu sa nu se mai intample asa, l-am urat pentru ca a luat un Oscar in lupta cu Scorsese, dar mereu reuseste sa ma intoarca. E cazul si cu Gran Torino, ultimul sau western din suburbie.


Povestea filmului e foarte simpla, dar e al naibii de bine scrisa, iar Eastwood insusi joaca beton. Mucalit, acid, necredincios pentru ca a vazut destule la viata lui, veteran de razboi, strans la punga, nationalist, politic incorect pana in maduva, intolerant din principiu, cu respect pentru valorile traditionale la care nu vrea sa renunte sub nici un chip - cam asa arata portretul lui Walt Kowalski. Cel mai delicios detaliu de constructie e maraitul. Apoi vine scuipatul, pe urma ranjetul si vorba suierata. Hallefuckingluja!

Finalul are un singur sens... s-a tras cortina peste personajele interpretate de Clint Eastwood. E sfarsitul. Ultimul erou all american si-a lasat mostenirea "on the condition you don't choptop the roof like one of those beaners, don't paint any idiotic flames on it like some white trash hillbilly and don't put any big gay spoiler on the rear end like you see on all the other zipper heads cars... it's yours".




4 din 5, excelent. Must see.

 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal