Filmele din concediu - partea 2


Te uiti la afis, te uiti la promo si intri la film. Big mistake! Pare o comedie romantica cu un catelus simpatic. Nu e. Cei doi ajung sa aiba 3 copii, cainele imbatraneste si moare. Mai intra cineva? Ma-ndoiesc. Ar trebui inventat un semn special pe langa rating-ul cna. Un MC - moare cainele. Serios. E foarte emotionant, dar ar trebui sa existe o forma de avertizare. Dincolo de asta, Marley and Me inseamna cateva chestii: in primul rand e dovada ca Owen Wilson e un actor-varza. In al doilea ca Jennifer Aniston a luat parte la proiect cu un mesaj scris all over her face: Look, Brad, look what you missed. Uneori am senzatia ca ea insasi a stablit pozitia camerei ca zambetul sa-i fie mai alb, formele mai apetisante, iar scena cu ea in piscina cu copiii in brate... 2much. De evitat.


Kung fu set piece cu cateva elemente comice la inceput, dar pe o scena istorica dramatica: China ocupata de Japonia. Scolile de kung fu din Sho Fan, altadata animate de antrenamente si provocari, au fost lasate uitarii. Maestrul Ip, un familist, se chinuie cu munca fizica intr-o fabrica pentru un cartof si o portie de orez. Asta pana cand niste elevi de-ai sai nu se mai intorc. Fusesera luati de niponi pentru lupte de kung fu, asa ca Maestrul Ip isi sufleca manecile si merge sa-si razbune prietenii, familia si poporul. De partea cealalta e generalul Miura. Nu sunt mare amator de gen, dar nea Ip asta a fost mai tarziu maestrul lui Bruce Lee, scenele de cafteala sunt bine lucrate, iar filmul mai deruleaza suficient de multe subploturi (cu mesaj nationalist) ca sa te tina.


Animatie fara sare si piper de la Dreamworks. Ciorba de personaje din care unul - chestia aia imensa si nevorbitoare - nu apare decat atunci cand le convine scenaristilor. Dupa Madagascar, Incredibles sau Walle e greu sa apreciezi doar efortul pentru M vs. A. Plotul include o domnita pe punctul de a se marita peste care pica un meteorit. Efect imediat - devine gigantica. Apoi e prinsa de militari, depusa intr-un loc secret unde cunoaste alte "anomalii", blah-blah. Apar si niste extraterestri, genul nu-prea-simpatici si brava armata americana, in criza de solutii, ii trimite pe monstrii la inaintare.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal