Box office Romania 3 - 9 aprilie 2017

Total: 

3.54m RON vs. 4.31m RON saptamana trecuta

Din box office-ul autohton al saptamanii anterioare se evapora inca aproape 20%. Asa se intampla cand se intalnesc premiere moi cu un weekend de primavara cu vreme buna. De notat ca e cea mai slaba performanta saptamanala din acest an. 

Top 3: 

Ghost in the Shell         (s2) 743k RON
Smurfs: Lost Village    (s2) 692k RON
Beauty and the Beast  (s4) 436k RON

Nicio premiera care sa prinda top 3-ul, rocada la varf intre adaptarea dupa manga si strumfi si suficient loc pentru ca B&B la saptamana numarul 4 sa se agate de podium.

Unde sunt premierele? 

Power Rangers pe locul 5 in saptamana. Am zis ca le va fi greu, dar n-as fi zis ca nu prind top 3-ul. Au incasat 316k RON. Ii estimasem la dublu saptamana trecuta. Nasolica.
Get Out pe locul 7 in saptamana cu incasari de 181k RON. Inca o dezamagire. Am vazut multa promovare, e un film pe care critica si publicul l-au apreciat deopotriva, dar care incaseaza nesemnificativ mai mult decat Bye Bye Man-ul lansat cu o saptamana mai devreme - acelasi gen (horror), dar infinit mai prost cotat. O fi vorba de piraterie? De aglomerare pe nisa de gen? Chiar sunt curios daca macar va avea picioare mai bune decat Bye Bye Man. Eu il estimasem dublu pe lansare.
Rabbit School e pe pozitia 11. Macar aici asteptarile n-au fost inselate. Incasari de aproape 60k RON pe o estimare de 90k RON.

De notat ca Beauty and the Beast a trecut pe 3 in topul incasarilor pe 2017. In sus ar mai fi Fifty Shades Darker - fata de care B&B nu poate emite pretentii - si Assassin's Creed. Cu acesta din urma B&B e umar la umar daca ne uitam la suma stransa strict dupa primele 4 saptamani, dar ce urmeaza cred ca-l dezavantajeaza. Saptamana Mare, Pastele, vremea buna - toate vor impinge consumul in jos. Assassin's Creed si-a facut cifrele pe gerul de sfarsit de ianuarie si inceput de februarie - cel mai generos loc cand vine vorba de box office romanesc.

Ce vine in w-end? 

O gasca de octogenari si un bebelus, vreme buna si Pastele ortodox si catolic deodata. 

Going in Style 

Remake dupa un film din '79. Comedy crime cu babaci care fura de la banci avandu-i cap pe afis pe Morgan Freeman, Michael Cain si Alan Arkin. Lansat in US cu o saptamana mai devreme - un meta la 50 si un vot popular ceva mai indulgent: 6.8. Din trailer imi pare 1/2 Tower Heist si 1/2 Last Vegas. Iar cu cel din urma - o comedie cu babaci care se dadeau in stamba prin Vegas - am gresit rau estimarea. Totusi nu vad aceleasi motive de optimism pentru Going in Style. Lansarea vine pe w-end-ul cand cei care nu sunt plecati cu totul, merg in vizite la rude, nu la cinema. Iar Going in Style e departe de un must see.Estimarea mea: 250k RON.
The Boss Baby

Animatie de la DreamWorks cu vocea lui Alec Baldwin imprumutata unui bebelus. Lansat in State de 2 saptamani, meta-ul iarasi fix la jumatate (50) si un vot popular mai sus - 6.4. A depasit 200m $ incasati worldwide. Inteleg ca un bebelus vorbitor poate fi distractiv, dar bebelusi imbracati la cravata si catelusii pe post de inamici ai bebelusilor? Ok, clar pe mine trailerul nu m-a convins. Animatiile sunt greu de estimat, dar saptamana asta lui Boss Baby n-are cum sa-i mearga prea bine. Estimarea: 360k RON.

 

Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Le tout nouveau testament