Le tout nouveau testament

Acum 7 ani - da, da, blogul asta exista si acum 7 ani - am scris aici despre Mr. Nobody. Pe vremea aia vedem doar ce vroiam eu - adica mai putin comercial, si mai mult festival.

Au trecut ani, vorba cantecului, si am inceput sa consum din ce in ce mai mult filme mainstream. Nu o zic cu suparare, ci constat lucid. Si... intr-o zi - dupa ce mi-a fost laudat in diverse contexte - am vazut Le tout nouveau testament. Despre care nu am stiut - in prima jumatate de ora - ca e regizat si coscris de acelasi Jaco Van Dormael, omul din spatele lui Mr. Nobody.
L-am gasit original, ciudat, proaspat, creativ, pe alocuri obraznic si potent pentru discutii dupa vizionare. E genul de film dupa care iti vine sa te ridici de la biroul din hala, pardon open space-ul in care lucrezi, si sa te cari acolo unde simti ca vrei sa fi cu adevarat. Si da, cred cu adevarat, ca daca am fi informati clipa de clipa cu cat mai avem de trait pe acest pamant, viata ar arata fundamental diferit pentru fiecare dintre noi. Ne-am elibera de cea mai adanca si nespusa dintre toate fricile noastre. 4 din 5, excelent in my book.

Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Box office Romania 3 - 9 aprilie 2017