Discutii despre certificatul AG al lui Beauty and the Beast

Coalitia pentru familie vrea ca romanii sa boicoteze Beauty and the Beast. Si sa trimita mesaje la CNC in care sa se planga de indulgenta acordarii calificativului AG - Audienta Generala - pentru pelicula. Motivul ar fi ca filmul ar include - zic ar include pentru ca nu l-am vazut si exprimarea s-ar putea sa se dovedeasca exagerata  - o secventa gay. In 5 ore de la postarea initiala - exista 88 de reactii starnite si 44 share-uri.


Fiindca lucrez zi de zi cu clasificari de acest gen, primul lucru pe care il fac - din instinct - e sa verific ce certificate a primit filmul in alte teritorii. Fara suparare, dar Malaiezia e o monarhie cu 60% din supusi de religie musulmana, iar Rusia e condusa de un fsb-ist care a ridicat nationalismul, inclusiv ortodoxismul, la rang suprem... asa ca nu mi se par exemple la care sa vrem sa ne raportam ca directie, ca valori...

Asadar, Germania interzis sub 6 ani, Olanda interzis sub 12 ani, Norvegia interzis sub 9 ani, Portugalia interzis sub 12 ani, Elvetia interzis sub 6 ani. Buuun. Cum la noi dupa AG, urmeaza Interzis sub 12 ani - asta pare a fi singura discutie valida. E de AG sau de 12?


Intre timp - pentru Beauty and the Beast e un extra buzz. Si daca tot vreti sa vorbim despre certificate - hai sa vorbim pe bune. Hai sa vorbim si despre educarea publicului, mai ales a parintilor in sensul respectarii acestor certificate. Inclusiv cinematograful are o datorie aici. Sa vezi copii de 5-6 ani la Hangover bunaoara - really not ok.


Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Box office Romania 3 - 9 aprilie 2017

Le tout nouveau testament