Box office Romania: 30 ianaurie - 5 februarie 2017

Total:

4.3m RON vs. 6.23m RON saptamana anterioara

Un drop semnificativ (-31%) care aduce totalul saptamanii sub nivelul anului trecut in aceeasi perioada (4.9m RON). De ce? Dincolo de oferta propriu-zisa - anul trecut debuta aici Dirty Grandpa - cine mai are chef de film/de cinema intr-o situatie tensionata social, cu sute de mii de oameni in strada...

Top 3:

Resident Evil: Final Chapter (s1) 702k RON
3x: Return of XC (s3)                         671k RON
Surf's Up 2 (s1)                                      262k RON

Alte premiere ale saptamanii: Gold 241k RON, La drum cu tata 6k RON.

Resident Evil-ul s-a miscat pe unde il estimasem saptamana trecuta, avem 2 premiere in top 3, dar cifrele sunt foarte mici. Surf's Up 2 a debutat foarte jos fata de asteptarile mele, dar avand in vedere ca toata saptamana asta e vacanta si vreme rea - sunt sanse sa-si revina spectaculos.

Ce intra in cinema in w-end?

Fifty Shades Darker

Primul film a terminat pe locul 5 la generalul incasarilor in 2015 incasand 2.7m RON la debut. Totalul a fost insa de "doar" 5.7m, filmul avand niste picioare extrem de scurte. Parte din calitatea lui submediocra, parte din faptul ca lansarea a venit cu o hiperpromovare si in weekend-ul de Sf. Valentin. 

Suntem 2 ani mai tarziu, doi ani de crestere a consumului de film in cinema, campania de mk a fost mai jos parca, niste dezamagiti cred ca vor sta deoparte, dar suntem tot de Sf. Valentin si interes exista negresit...  Estimarea mea:  2.1m RON pe lansare, dar tot picioare scurte la total astfel incat nu cred ca va prinde top10 la finalul anului.LEGO Batman Movie


Lego Movie a rulat in februarie 2014, a terminat pe 49 la general in anul respectiv cu 470k RON incasati la debut si un total de 1.3m RON. 

Distribuitorul local a bagat ceva bani in vocile autohtone - Chirila, Loredana, etc., dar cat poate sa incalzeasca asta impreuna cu Batman publicul ramane de vazut. 

Estimarea mea: 500k RON.
Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Box office Romania 3 - 9 aprilie 2017

Le tout nouveau testament