WALLE / Wall-E

Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, pe scurt Wall-E se indragosteste pana peste cap de Extraterrestial Vegetation Evaluator, prescurtata Eve.

El face curat prin deseurile de pe o Terra ingropata in gunoaiele hiperconsumismului. Pune de-o parte un cub rubic, un videogame de la Atari si casete VHS intr-o combinatie profund umana, uitata de noi, de nostalgie si romantism. Cum Pamantul a fost demult abandonat de rasa umana, singurul amic al lui Wall-E e un gandacel. Asta pana la aparitia domnisoarei robot care a venit sa caute dovezi despre viata si revenirea la viata a planetei.

Wall-E poster

Animatie ireprosabila, jos palaria de la Pixar. Nu vreau sa stiu cum a fost pitchuit proiectul asta. Uite, avem noi ideea asta: un desen animat love story cu roboti, plasat intr-un viitor postapocaliptic. Aaaa si apropo, robotii nu vorbesc, abia articuleaza doua silabe consecutive. Ce ziceti, va tenteaza? Marele merit e ca l-au facut si le-a iesit. Si cata emotie transmite! Nu e un film pentru copii, e un film al unor copii mari. Raman eu cu problema mea: mesajul strigat prin fiecare pixel - salvati planeta! nu mai consumati excesiv! salvati planeta! Mi se pare prea fatis.

Mai ales atunci cand ies din cinema si pe treptele mall-ului vad o reclama la Oral-B, cica si Wall-E se spala cu ea, s-o fac si eu... Come on! Oare cati copii sau adulti vor merge acasa sa caute cubul ala in lada cu vechituri si cati vor merge sa caute jocul Wall-E pentru Playstation 4?

Comments

Popular posts from this blog

Man in the High Castle

Movie news: Amazon video worldwide, Jackie Chan a luat Oscarul, Miyazaki se intoarce, succesul lui Arrival explicat

Rogue One: A Star Wars Story